Van een bruiloft komt een bruiloft, Piet en Tinie van Laar 60 jaar getrouwd

Fluitenberg - Piet en Tinie van Laar waren maandag 23 november maar liefst 60 jaar getrouwd.

Piet is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Apeldoorn. Hij volgde de technische school en werd timmerman in Rotterdam. Op zijn 19e moest hij in militaire dienst. Na de basisopleiding in Nederland, vertrok Piet voor anderhalf jaar naar Suriname.

Tinie is geboren in Elim en getogen in Noordscheschut. Na haar lagere schooltijd ging ze aan het werk bij Aardenburg in Hoogeveen.

Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet op de bruiloft van Piets zus met Tinie’s broer. Pas na drie jaar kwamen ze weer met elkaar in contact, omdat Tinie die ‘leuke jongen’ is gaan schrijven toen hij in Suriname was. En ….. hij schreef terug.

In de hooiberg

Na zijn diensttijd is Piet op zijn motor gestapt om Tinie op te zoeken. Het klikte. Meer dan een jaar reisde Piet in het weekend heen en weer van Rotterdam naar Noordscheschut. Op de terugweg meestal slapend in een hooiberg bij een boer. Als die ging melken stapte Piet op zijn motor en hij kwam zo nooit te laat op zijn werk.

Piet verhuisde na verloop van tijd naar zijn zus in Nieuweroord om dichter bij Tinie te zijn. Hij ging als timmerman bij Damming aan de slag. Ze trouwden en hebben in verband met de woningnood van destijds eerst bij verschillende familieleden in gewoond. Er werden twee dochters geboren, waarna ze besloten een huis te bouwen in Fluitenberg, waar nog twee dochters werden geboren.

Piet vermaakte zich in zijn vrije tijd met voetballen en vissen. Zijn echtgenote zorgde voor de kinderen en het huishouden, wat ze ook bij anderen deed. Daarnaast was zij vrijwilligster in het ziekenhuis en werkte zeventien jaar bij de Komas. Ze is inmiddels al veertig jaar lid van de plattelandsvrouwen en een evangelisatieclub. Piet bouwde in de tussentijd twee keer een boot. Met mede-Fluitenbergers richtte hij het nu nog bestaande Dorpsbelangen op.

Lekker koken

Piet werkte veertig jaar als timmerman/uitvoerder en vermaakt zich nu met zijn groentetuin. Hij kan bovendien lekker koken.

Piet en Tinie zijn de trotse opa en oma van vijf kleinzoons en twee kleindochters en gezegend met twee achterkleinkinderen. Het was niet altijd rozengeur en maneschijn, maar zoals Tinie zegt: „In het doolhof van het leven hebben we elkaar gevonden, vastgehouden en zijn elkaar trouw gebleven.”