Geen Candle Light Shopping, maar wel een kerstshow bij Tuincentrum Strijker

Noordscheschut – Kerstliefhebbers kunnen zich dit jaar opnieuw helemaal uitleven bij Tuincentrum Strijker in Noordscheschut. De winkel is volledig in kerstsferen gehuld. Dit jaar nog eerder dan normaal omdat er al veel mensen zijn die de kerstboom voor de gezelligheid eerder opzetten.

De Candle Light Shopping gaat dit jaar niet door bij Strijker, maar er wordt wel een kerstshow gehouden (inclusief honderden sfeervolle kaarslichtjes) op 20 en 21 november.

,,Er is dus geen koor, geen kok en geen muziekvereniging, maar wel maken er wel twee gezellige avonden van”, vertelt Roel Strijker, de eigenaar van het tuincentrum, enthousiast. ,,We hebben een ruim opgezette winkel, onze oppervlakte is ruim 10.000 vierkante meter, en ongeveer de helft daarvan is gehuld in kerstsferen. Tijdens de show zetten we een route uit door de winkel. Alle bezoekers komen overal langs en kunnen rustig de tijd nemen om alles te bekijken.”

Veilig winkelen

Winkelen bij Tuincentrum Strijker is helemaal veilig. ,,Onze karren worden schoongemaakt, medewerkers en klanten houden zich aan de anderhalve meter regel, onze medewerkers dragen een mondkapje en klanten kunnen hun handen op meerdere plekken desinfecteren. Ik roep daarom iedereen op om gezellig bij ons te komen winkelen. We hebben weer een geweldige collectie aan kerstspullen om het huis gezellig te maken. Wat dit jaar vooral in de mode is? De besneeuwde kunstbomen doen het goed en je ziet dat de zwarte en gouden kerstballen erg in trek zijn. Ook het traditionele rood keert langzamerhand terug.”

Voor Strijker is het in ieder geval een prachtige tijd. ,,Een van de leukste tijden van het jaar. We kijken altijd echt uit naar kerst en ook naar de Candle Light Shopping. Dat het nu niet doorgaat is erg jammer, maar we zijn blij dat we open mogen blijven en dat we mensen blij kunnen maken. Het is echt tijd om het in huis gezellig te maken, vooral in deze coronatijd.”

Kerstdorp

Roel Strijker is zelf ook dol op kerst en kijkt er nu al naar uit om zijn grote kerstdorp op te zetten. ,,Die huisjes verkopen we ook in de winkel. Ik spaar ze echt. Vaak krijg ik ze voor mijn verjaardag. Ik kan natuurlijk zo alles bestellen, maar dan is de charme eraf. We gaan de tafels binnenkort weer thuis klaarmaken en dan kunnen we er weer van genieten.”

Tuincentrum Strijker is tijdens de kerstshow op donderdag en vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur. De sfeerverlichting gaat die dagen echt aan om 18.00 uur.