De Oude Winkel bestaat 3 jaar

Hoogeveen - Ruud Kleter opende drie jaar geleden op 19 november de deuren van De Oude Winkel aan de Hoofdstraat 62.

Het lijkt op een oude grutterswinkel, maar er zit ook een tabakswinkel in, evenals een oude horecagelegenheid, een oude keukenemaille-afdeling, een fiets- en motorafdeling en veel industriële items. Het bleek een schot in de roos, de bezoekers zijn enthousiast. „Tegenwoordig hebben mensen behoefte aan fysieke aankopen aangezien er ook veel nepartikelen in omloop zijn”, aldus een enthousiaste Ruud.

Echte nostalgie

De 300 vierkante meter grote winkel heeft echte nostalgie, zoals oude emaille reclameborden, winkelblikken, lichtreclame-bakken, oud speelgoed, oude verpakkingen, vitrinekasten en toonbanken, keukenemaille en oud-Hollands snoep. Ruud is al vele jaren actief met het verzamelen van mooie oude reclamematerialen. „Mijn eerste items waren oude winkelblikken en na een jaar kreeg ik ook de passie voor oude emaille reclameborden. Het zoeken naar en kopen van oude reclame-items is ondertussen mijn dagelijks werk. Doordat De Oude Winkel zelf telkens verandert en mooier wordt zijn we uitgegroeid tot deze prachtige zaak. Doordat er steeds andere artikelen worden ingekocht blijft het seen winkel waar je voor verassingen komt te staan.”

De openingstijden van De Oude Winkel zijn: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. En elke laatste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur.