Arend Noordhuis uit Ruinen, man van het oudst getrouwde stel van Nederland, overleden: 'Hij heeft een mooi leven gehad'

Arend Noordhuis uit Ruinen is in de nacht van zaterdag op zondag overleden op 104-jarige leeftijd. Dat laat zijn familie weten. Hij was ruim 82 jaar getrouwd met zijn Aaltje (101), een record in Nederland.

In alle rust en zonder pijn heeft Arend afscheid kunnen nemen van familie en vrienden. „Hij heeft zelfs de pedicure nog bedankt”, zegt een familielid. „Hij vond dat hij een mooi leven heeft gehad. ‘104 jaar, wie wordt dat nou?’, zei Arend vorige week nog trots.”

Op 22 januari 1938 trouwden Arend Noordhuis (boerenzoon) en Aaltje Nijstad (dochter van de smid) op het gemeentehuis in hun huidige woonplaats. Het paar trok in een boerderij in Echten en woonde daar lange tijd, tot de twee ruim twintig jaar geleden naar Ruinen verhuisden.

Sinds 6 november 2018 waren Arend en Aaltje het langst getrouwde stel van Nederland, toen nog 80 jaar en 288 dagen. De familie laat weten dat alle aandacht voor dat record een hoogtepunt is geweest. In januari zou het echtpaar de grens van 83 jaar slechten.

Op zichzelf

Arend en Aaltje hebben al die tijd nog samen en op zichzelf kunnen wonen, met hier en daar wat hulp. Ze kregen drie kinderen en vele klein- en achterkleinkinderen.

Op hun trouwdag twee jaar geleden, droeg Arend nog een gedicht voor over zijn gevoelens voor Aaltje: ,,Liefdeslust valt zwaar te dragen. Maar die lieve zachte hand houdt niet op bij onze schragen. Ons nabij, bij dag en nacht, houdt de liefde trouw de wacht.’’