Bewoners Zantingehof in quarantaine, toch een beetje feest

Zuidwolde – Het seniorenwooncomplex De Zantingehof in Zuidwolde is getroffen door een aantal coronabesmettingen. In totaal 9 bewoners hebben het virus opgelopen en daarom moeten alle bewoners tot en met zondag in quarantaine. Het is vandaag desondanks een beetje feest.

Het betekende dat Klaasje Hessels-Zwiers vandaag geen bezoek mocht ontvangen op haar 88ste verjaardag. Vervelend voor haar en haar familie, maar om de stemming er toch een beetje in te houden, werd draaiorgel De Parel uit Meppel geregeld om voor een muzikale noot te zorgen. Familie en vrienden stonden buiten en mevrouw Hessels stond op haar balkon op de eerste verdieping. Niet te lang, want het was wat frisjes. Zowel buiten als binnen zat de sfeer er aardig in, uiteraard was er koffie met wat lekkers beschikbaar.

Eerder op deze ochtend kwamen de leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 van cbs De Heidevlinder al een ronde om de Zantingehof lopen met hun zelfgemaakte lampionnen. De jeugd wilde de bewoners zo ook een hart onder de riem steken, vanuit de bewoners ging een voorraadje snoep naar de school toe.