De Heugte wint dorpshuisverkiezing

En de winnaar is: De Heugte in Nieuw Balinge. De meeste stemmen kreeg dorpshuis De Heugte niet, maar toch werd dit dorpshuis zaterdag uitgeroepen tot Drents Dorpshuis van het jaar 2020. De stem van de vakjury bleek voor de inwoners van Nieuw-Balinge van doorslaggevende betekenis.

De jury was zeer enthousiast over de beleidsvoering in De Heugte en dus volgde zaterdagmiddag een feestelijke uitreiking, coronaproof, bij De Heugte. Maureen Oelen en José Post Consent mochten de prijs in ontvangst nemen.

Vanwege de nominatie was de eerste 1000 euro al toegezegd. Omdat het dorpshuis in Nieuw-Balinge de verkiezing ook nog eens won kwam daar nog eens 1500 euro bij. ‘Dit bedrag gaan we besteden aan de fitnessruimte denk ik’, aldus een uitgelaten José Post. ‘Maar dat niet alleen, ik heb ook gezegd dat we met alle vrijwilligers een glaasje willen heffen. Niet nu, maar als dat vanwege corona weer kan.’

De vakjury was lovend. De spreuk van De Heugte: ‘Doe niets gescheiden wat samen kan’ sprak hen aan. De Heugte is de bindende factor in Nieuw-Balinge. In De Heugte is er niet alleen aandacht voor ouderen, maar zeker ook voor de jeugd. Immers, de jongere is de vrijwilliger van de toekomst.

Dat doet De Heugte prima, aldus de vakjury. De jury was daarnaast diep onder de indruk over de mooie plannen voor de toekomst, zo is er aandacht voor duurzaamheid, voor ouderen én jongeren, de realisatie van een fitnessruimte en staat het dorpshuis open voor alle mogelijke behoeften vanuit de bevolking.