Wanneer is een overhemd slim fit?

Aangeboden door: mouwlengte7.com

Een slim fit overhemd is een overhemd dat getailleerd is. Desalniettemin zijn er verschillende gradaties. Over het algemeen is een slim fit overhemd echt slim fit wanneer de ratio borstomvang/buikomvang tussen de 1.11 en 1.16 zit.

In dit artikel wordt uitgelegd wat een slim fit overhemd is, hoe het het overhemd kunt herkennen en welke lichaamsbouw het meest geschikt is voor een overhemd met deze pasvorm? Benieuwd? Lees dan verder.

Wat is slim fit?

Slim fit is de benaming voor een kledingstuk met een sterk getailleerde pasvorm. Slim fit vrij vrij vertaalt, betekent slanke pasvorm. De term slim fit wordt veelal gebruikt bij broeken, T-shirts en overhemden. Een getailleerd of sterk getailleerde overhemd lange mouw is gemakkelijk te herkennen. Pak het overhemd uit de kast en leg deze op bed. Wanneer de borstomvang groter is dan de buikomvang of wanneer de romp van het overhemd schuin naar beneden loopt, betreft het een slim fit model. Bovendien zitten er vaak coupenaden in de achterkant van het overhemd. Een coupenaad, ook wel figuurnaad of figuur plooi genoemd, is een driehoekige plooi op de achterkant van het overhemd die in een punt uitloopt.

Hoe zat dat vroeger?

Vroeger bestond de term slim fit niet. De overhemden van vroeger waren allemaal regular fit (rechte pasvorm). Wanneer een man toch een overhemd wilde dat getailleerd was, zodat het shirt mooier om het lichaam viel, werden er coupenaden in gezet. Tegenwoord hanteren sommige merken tot wel vijf pasvormen, waaronder comfort fit fit. Wanneer je stevig bent gebouwd of houdt van bewegingsruimte, dan is een overhemd met een slim fit overhemd al snel te strak. Kies dan voor een overhemd met een regular fit pasvorm of comfort fit pasvorm

Welke lichaamsbouw is geschikt voor een slim fit overhemd

Wanneer je naar de verschillende lichaamsbouwen van de mens kijkt, bestaan er drie soorten. Dit zijn de 'Ectomorph', 'Mesomorph' en 'Endomorph'.

  • Mannen met een ectomorph lichaamsbouw zijn slank en lang gebouwd. Deze mannen kunnen het beste kiezen voor een overhemd met een slanke pasvorm of voor overhemden met juist een rechte pasvorm. Kies dus uit slim fit, super slim fit of regular fit.
  • Mannen met een mesomorph lichaamsbouw hebben brede schouders, een grote borstkas en een smallere taille. De spieren zijn duidelijk zichtbaar en je hebt een krachtige uitstraling. Omdat je borst groter is dan de taille, is voor deze mensen een slim fit overhemd geschikt. Want bij een slim fit overhemd is de borst immers groter dan bij de taille.
  • Mannen met een endomorph lichaamsbouw hebben vaak een gemiddelde lengte en hebben ongeveer een even grote borstkas als taille. Doordat deze mannen een rechte bouw hebben is een overhemd met een rechte pasvorm het meest voor ze geschikt. Kies dus uit een modern fit (licht getailleerd) of regular fit (recht model)

Slim fit overhemden met extra lange mouw online kopen

De meeste mannen hebben een normale lichaamslengte - tussen de 1.75m en 1.85m. Echter, er zijn genoeg mannen die groter zijn dan 1.85m en wanneer deze mannen een slim fit overhemd aan trekken, is vaak de mouwlengte aan de korte kant. Deze lange mannen hebben een overhemd met mouwlengte 7 nodig, zodat het uiteinde van de mouw net over de pols valt. Wanneer het uiteinde van de mouw net over de pols valt, dan heb een overhemd met de juiste mouwlengte aan. Ben jij lang en op zoek naar een slim fit mouwlengte 7 overhemd? Kijk dan eens op mouwlengte7.com. Deze webshop biedt alleen maar overhemden met extra lange mouw. Een genot voor de lange man.