Fietspad krijgt naam vrijwilliger Jan Roelof Krikken

Hollandscheveld - Het nieuwe fietspad op sportpark de Oosthoek in Hollandscheveld is genoemd naar Jan Roelof Krikken. De vrijwilliger van de club die altijd klaar stond. Hij overleed enkele jaren geleden.

Het nieuwe fietspad, aangelegd door vrijwilligers, maakt een snelle en veilige verbinding tussen het dorp en het sportpark. Op voorstel van de voetbalclub, vonden de familie Krikken en de gemeente Hoogeveen de naam ‘J.R. Krikken pad’ een goed idee. Voetbalvereniging Hollandscheveld wil de familie Krikken en de gemeente Hoogeveen voor de medewerking bedanken. Jan Roelof werkte ook jaren bij de gemeente.

Jan Roelof, ook bekend als ‘de Krikke’, was jarenlang elke avond aanwezig om de kantine draaiende te houden. Hij kwam als eerste, deed alle deuren open en was gastheer achter de bar. Hij sloot als laatste alles weer keurig af. Deze gastvrijheid maakte hem bekend. Jan Roelof was een begrip in de club.

Onmisbare kracht

Naast de avonden in de kantine was hij ook vaak zaterdags gastheer. Ook was hij onder andere grensrechter en hielp bij klussen en verbouwingen op het sportpark. Voor voetbalvereniging was hij jarenlang een onmisbare kracht. Toen het pad een naam moest krijgen, was de naam ‘J.R. Krikken pad’ dan ook snel geboren.

Door de corona was een feestelijke onthulling niet mogelijk. Door het plaatsen van de straatnaambordjes met ‘J.R. Krikken pad’ zal Jan Roelof Krikken wel altijd herinnerd worden.