Gert-Jan Kreeft opent vanaf maandag coronasnelteststraat in oude pand van De Witte Assurantiën

Hoogeveen - Wie vermoedt het coronavirus te hebben opgelopen, kan vanaf maandag 2 november voor een sneltest terecht aan de Griendtsveenweg 3, bij het voormalige pand van De Witte Assurantiën. De drive-thru teststraat wordt opgebouwd op initiatief van de Hoogeveense ondernemer Gert-Jan Kreeft in samenwerking met Velox Labs uit Drachten. Het is voor Velox Labs de zesde teststraat die geopend wordt.

Kreeft is blij de sneltest te kunnen aanbieden. ,,Hoogeveen heeft een dergelijke snelteststraat nog niet. Men moet nu veelal een eind ervoor reizen en ook nog eens lang op de uitslag wachten.” Eind vorige week ontstond het idee voor de Corona Sneltest Hoogeveen. Drie dagen later had hij toestemming van de gemeente en was alles zo goed als rond. De ondernemer spreekt van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ,,En ja, natuurlijk zou het mooi zijn als ik er ook nog iets aan overhoud”, zegt hij met een lach.

Ondernemers

Hoeveel klanten hij dagelijks verwacht? ,,Een soortgelijke teststraat in Meppel trok woensdag 25 bezoekers. We zullen zien.” Omdat een snelle uitslag bijvoorbeeld voor werknemers binnen één bedrijf zeer gewenst kan zijn, heeft Kreeft inmiddels al contact gehad met het bestuur van Ondernemend Hoogeveen, om de sneltest ook bij de ondernemers onder de aandacht te brengen.

Aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan via https://aanmelden.veloxlabs.nl/ Er vindt een controle op een bepaald eiwit plaats door middel van een wattenstaafje in de neus (neusswab). Binnen 15 minuten na afname is de uitslag bekend. Die wordt via e-mail verstuurd. Is de uitslag positief, dan wordt het testresultaat ook doorgestuurd naar de GGD. Deze sneltest kost 75 euro.

Kreeft was vandaag vooral druk met het regelen van de tent. Dit weekend vindt de opbouw plaats, waarna vanaf maandag om 7.30 uur de eerste bezoekers kunnen worden ontvangen. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Zondags is de teststraat gesloten. Kreeft is blij met de zichtlocatie die hij heeft kunnen regelen. ,,Eerder had ik een andere plek in gedachten, maar het moet bij drukte wel verkeersveilig blijven en geen overlast veroorzaken.”