Basisschool De Sprong behaalt opnieuw vignet Gezonde School

Hoogeveen - Basisschool De Sprong heeft het vignet Gezonde School opnieuw behaald. Met het vignet Gezonde School laat De Sprong zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria.

Coby van Oosten, Gezonde School-coördinator: „Wij zijn trots op dit behaalde resultaat. Naast het stimuleren van water drinken en een gezonde pauzehap, gaan we in november weer meedoen met een project van EU schoolfruit. Dit houdt in dat de kinderen voor een aantal maanden, drie keer per week fruit of groente krijgen aangeboden tijdens de pauze. Dit is een leuke manier om kennis te maken met verschillende fruit- of groente soorten.”

Werken aan gezondheid op school loont. „Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt basisschool De Sprong voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.”

Klimwand

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en bewegen. Vier leerkrachten hebben de opleiding tot klimwandbegeleider gedaan. De leerlingen krijgen tijdens het creatief uur op de vrijdag hier les in.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.