Bushalte lijn 33 in Nieuwlande vervalt

Nieuwlande - Het OV-bureau Groningen Drenthe gaat volgend jaar opnieuw busroutes inkorten. Zo wil het bedrijf de route voor het gros van de reizigers sneller en daarmee aantrekkelijker maken.

Een van de lijnen die in de loop van 2021 wordt aan gepast is bus 33. Deze rijdt momenteel tussen Dalerpeel en Elim een lusje naar Nieuwlande. Lijn 33 is nu met name gericht op scholieren die naar Hoogeveen of Coevorden reizen.

Het OV bureau wil de lijn met het inkorten van de reistijd (4 minuten) voor forenzen aantrekkelijker maken. Volgend jaar wordt Nieuwlande niet meer aangedaan en komt de halte langs de Brugstraat te vervallen en wordt de halte Nieuwlande, Viersprong verplaatst wordt naar een locatie op de Pereboomweg.

1,6 kilometer verder

Voor reizigers uit Nieuwlande, volgens het OV Bureau 9 personen, neemt de afstand tot de dichtstbijzijnde halte echter met 1,6 kilometer toe.

Leefbaarheid

Volgens Gemeentebelangen is daarmee de leefbaarheid voor het platteland dus ook voor Nieuwlande in het geding. De partij heeft daarom enkele schriftelijke vragen over de de genomen beslissingen door het OV Bureau gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Zo wil Gemeentebelangen weten of de beslissing van juni 2020 (voorgesteld in januari dit jaar) is genomen op de cijfers van dit coronajaar of dat het reizigersaantal in 2019 ook al beperkt was betreft lijn 33? Ook wil de partij weten of deze beleidsmaatregel na coronatijd weer kan worden teruggedraaid.