Gratis fiscaal advies voor ondernemers

Hoogeveen - Gratis een uurtje sparren met een fiscalist… Het Hoogeveense bedrijf Kordaat Ondernemen maakte dit mogelijk voor vier ondernemers.

Zij gingen een uur om tafel met een expert op het gebied van belastingzaken. „Een kleine actie om onze samenwerking met Koeleman Accountants kracht bij te zetten én ondernemers duidelijk te maken hoe belangrijk het is om actief met je cijfers bezig te zijn”, vertelt Gert-Jan Mannak, mede-eigenaar van Kordaat Ondernemen.

Grondleggers

Mannak is samen met Edwin Snijders grondlegger van het bedrijf dat ondernemers in staat stelt zich weer te kunnen richten op hun onderneming. Kordaat Ondernemen biedt ondersteuning en advies op de vier gebieden die bij het ondernemerschap horen: administratie, inzicht in bedrijfsprocessen, mens & propositie en toekomst van de onderneming. Het bedrijf vestigde zich op 1 september aan de Markt in Hoogeveen en werkt daar nauw samen met Koeleman Accountants.

Actueel inzicht in de cijfers

Mannak: „De basis van succesvol ondernemerschap is ‘actueel inzicht in de cijfers’. En dan echt met de nadruk op actueel inzicht. Wanneer je dat niet hebt, kun je je bedrijf niet sturen en ook niet adequaat handelen bij onverwachte situaties. Corona is daar een goed voorbeeld van. De afgelopen periode hebben we veel ondernemers hierbij kunnen helpen. Er bestaat bij onze opdrachtgevers op sommige momenten echter ook behoefte aan accountantsadvies. Wij zijn daarom een intensieve samenwerking aangegaan met Koeleman Accountants, een gerenommeerd middelgroot accountantskantoor met vestigingen in Hilversum, Hoofddorp, Amsterdam en Voorschoten. Zij zijn het kantoor dat bij ons past: ondernemersgericht, snel handelend, korte lijnen, laagdrempelig en met oog voor ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Om de ondernemers kennis te laten maken met Koeleman, hebben we besloten enkele ondernemers een uurtje sparren met de belastingexpert aan te bieden. Het was een groot succes; de ondernemers gingen voorzien van nieuwe inzichten weer naar huis.”