Elimse Shännah wordt op bijzondere wijze bedankt op haar 18e verjaardag

Elim / Lochem – Shännah Ossel uit Elim is vandaag 18 jaar geworden en wordt op een bijzondere manier in het zonnetje gezet door haar kameraad Chris Scholten uit Lochem. De twee leerden elkaar kennen via online spelletjes spelen op de Playstation. In 2007 kreeg Chris leukemie en de heftige kankervorm kwam twee keer terug.

Ondanks dat ze elkaar nog nooit hadden gezien, bezocht Shännah Chris dit jaar in het ziekenhuis. ,,Ze kwam naar me toe en dat vond ik echt geweldig.”

Ze onderhouden altijd al veel contact en ze zijn ondertussen drie jaar bevriend. Chris vertelt dat de Elimse veel voor hem betekent: ,,Zonder haar was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Ze houdt me op de been en steunt me door dik en dun. Daarom wil ik haar graag verrassen met een bericht in de krant en een nummer dat ik samen met een vriend voor haar heb geschreven.”

Chris heeft sinds 2016 geen leukemie meer, maar ervaart nog wel veel gevolgen van de behandelingen. ,,Ik heb botnecrose en dat betekent dat mijn bot langzaam afsterft, ik ben net geopereerd aan mijn beide heupen en had ik op beide ogen staar. Je kunt beter vragen waar ik geen last van heb”, zegt hij met een knipoog.

Chris heeft nog geen eigen vervoer, maar wanneer hij zijn rijbewijs haalt gaat hij Shännah en haar familie vaak opzoeken in Elim.