Coronabesmettingen in het Tonckenshuys

Zuidwolde - In het Tonckenhuys zijn bewoners en medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakte Treant, waartoe het woonzorgcentrum behoort, gisteren bekend.

Om hoeveel bewoners en medewerkers het precies gaat, kon een woordvoerder van Treant nog niet melden. „Het gaat in ieder geval om een paar, maar het betreft geen hele grote uitbraak.”

 

Bewoners, cliënten en hun naasten zijn per brief of per e-mail geïnformeerd over de besmetting en de genomen maatregelen. Treant meldt dat er direct een bronnen- en contactonderzoek is gestart en op beide locaties uit voorzorg maatregelen zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Isolatie

De afdelingen waar de bewoners verblijven zijn geïsoleerd. De besmette en mogelijk besmette bewoners worden verpleegd door een vast team van medewerkers die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Deze afdeling is tijdelijk gesloten voor bezoek.

Bezoek blijft mogelijk

Ondanks de coronabesemettingen kunnen de bewoners van andere afdelingen wel bezoek blijven ontvangen. De zorgcentra vragen bezoekers nadrukkelijk om zich aan de coronamaatregelen te houden.