Basisschool Prof. Titus Brandsma wil veilige oversteek creeëren

Hoogeveen - Basisschool Professor Titus Brandsma wil een veilige oversteek creeëren voor fietsende en lopende kinderen door het aanbrengen van een veiligheidsdrempel, stoepen en het aanpassen van het openbaar groen.

De basisschool maakt kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds om dit te realiseren. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft dit bedrag per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Veilige oversteekplaats

„Met een duidelijk verhoogde gekleurde markering in de weg moet aan alle verkeersgebruikers duidelijk maken dat hier overgestoken gaat worden door leerlingen met ouders. Op deze manier stimuleer je dat automobilisten rustiger aan moeten doen. Door een paar extra voetpaden aan te leggen kunnen de wandelaars beter en veiliger de school bereiken”, vertelt directeur Miranda de Vent van basisschool Prof. Titus Brandsma.

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.