Kinderen van Het Element zingen uit volle borst voor bewoners Het Korenhuis

Hoogeveen - ‘Twee emmertjes water halen’. ‘Zagen, zagen, wiede wiede wagen’. Kinderen van montessorischool Het Element zongen donderdagmorgen uit volle borst bij het Korenhuis aan De Drift. Vrolijke liedjes die ouderen weer even terugbrachten naar hun eigen kindertijd.

Het Korenhuis biedt kleinschalige, gespecialiseerde zorg aan mensen met dementie. De muziekmeester had samen met de leerlingen speciaal voor de bewoners van het Korenhuis liedjes uit de oude doos geoefend. Dit alles in het kader van de Kinderboekenweek, dat dit jaar als thema "En toen?" heeft. Het Element heeft ervoor gekozen om terug te gaan naar de school van 100 jaar geleden. Daar horen ook nostalgische liedjes bij.

Rekening houdend met alle coronarichtlijnen hebben de bewoners (op gepaste afstand) heerlijk kunnen terugdenken aan ‘alle eendjes die in het water zwemmen’ en ‘de schipper die graag wil overvaren’. „Wat was het een bijzonder plaatje om jong en oud zo samen te zien. En wat hebben de kinderen weer prachtig gezongen”, aldus de trotse muziekmeester.