Warme materialen en natuurlijke stoffen: Veldman Mode is blij met nieuwe wintercollectie

Hoogeveen – Arie en Gretha Veldman hebben al ruim 40 jaar hun damesmodezaak Veldman Mode en het plezier spat er bij het echtpaar nog steeds vanaf. De wintercollectie is de afgelopen weken weer volop te bewonderen in de kledingzaak in de Tamboerpassage. Arie en Gretha zijn trots op de kleding die dit najaar in de winkel hangt en dat is logisch, elk kledingstuk zoeken ze namelijk zelf uit.

Met zwierige passen loopt Arie door de winkel. Hij weet precies wat waar hangt en komt terug met enkele broeken in zijn armen. ,,Kijk, dit zijn echt nieuwe trends”, vertelt hij. ,,Veel leatherlook met mooie kleuren. Denk aan de cognackleur.” Hij houdt een broekspijp vast en laat het even voelen. ,,Je zult toch niet denken dat dit van synthetische stoffen is gemaakt als je het zo voelt?”

De kleuren van de stukken in de winkel zijn warm en veel zijn gemaakt van natuurlijke stoffen. ,,Vegan. Dat zie je de laatste jaren steeds meer. Al deze stoffen zijn duurzaam en gemaakt van gerecycled materiaal en dat is een goede zaak. Zo zijn veel jeans die hier hangen gemaakt met 80 procent minder water dan normaal en ook wij geven klanten een papieren tas mee met hun aankopen in plaats van een plastic tas”, vertelt Gretha.

Gretha is altijd blij als de wintercollectie weer binnenkomt. ,,Die vind ik heel waardevol. De variatie is groot, je kunt mooi combineren met kledingstukken en ik ben dol op de winterjassen. Die zijn altijd zo mooi.” Dit jaar zie je volgens Gretha terug dat de kleding heel comfortabel is. ,,Die baggy broek die Arie net vast had kun je thuis dragen omdat de broek gewoon lekker zit, maar je kunt er ook mee naar een feestje en het dan combineren met een chique blouse of trui.”

Arie en Gretha hebben samen al 40 jaar de zaak en ze beleven er met z’n tweeën en met hun team nog steeds veel plezier aan. ,,We vinden mode geweldig. We gaan samen naar beurzen om kleding uit te zoeken. Daarom voelt elke trui, broek of jas die hier hangt als een kindje van ons. Ieder kledingstuk is uniek en net even anders. Als we rondlopen op de beurs hebben we onze klanten in ons achterhoofd. Dat zou wel leuk staan bij die en dat bij die. Persoonlijke service vinden we heel belangrijk en we houden ervan om mensen in de watten te leggen. Klanten komen ook niet alleen uit Hoogeveen, maar bijvoorbeeld ook uit Haren en Purmerend. Velen komen echt doelgericht voor onze winkel en voor ons team en dat vinden we een groot compliment.”

Door de coronacrisis is het anders winkelen. Daarom willen Arie en Gretha benadrukken dat ze alle maatregelen hebben genomen zodat er veilig gewinkeld kan worden. ,,We houden anderhalve meter afstand, vragen aan de klanten om hun handen bij de ingang te ontsmetten en we dragen allemaal mondkapjes en vragen onze klanten om hetzelfde te doen. Ook is het mogelijk om buiten de openingstijden te winkelen. Zo heb ik afgelopen week nog een dame om 9.00 uur ’s morgens laten komen omdat ze dat prettiger vond. Die service bieden we.”

En dat doen ze al 40 jaar. ,,In een zaak die al meer dan 75 jaar bestaat. We hebben liefde voor onze kledingstukken, maar ook voor onze klanten en we zijn blij met elke klant die hier over de drempel komt. Wat leuk is het om te horen dat klanten vertellen dat zelfs hun moeder en oma hier voor kleding slaagde. Mode staat nooit stil en wij ook niet.”

Veldman Mode is te vinden aan de Tamboerpassage 3C in Hoogeveen.