Organisatie van Sinterklaasactiviteiten krijgt Taart van de Week

Hoogeveen - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor Monique Oost en de vrijwilligers die haar helpen bij alle Sinterklaasactiviteiten die zij jaarlijks organiseert. Een soort troosttaart, want dit jaar loopt in verband met corona alles anders. Zo moesten het Huis van Sinterklaas, de Sinterklaasintocht in Hoogeveen en de theatervoorstelling worden afgeblazen.

,,Een tijdlang was het nog spannend of een intocht in aangepaste vorm toch nog mogelijk zou zijn", zegt Monique. ,,Maar het is in deze tijd niet mogelijk om op een verantwoorde manier voor vrijwilligers, winkeliers en natuurlijk bezoekers een grote intocht te organiseren. Uiteraard komen de cadeautjes wel bij alle kinderen thuis."

Het Huis van Sinterklaas heeft sinds een aantal jaren onderdak in theater De Tamboer. In overleg met De Tamboer is besloten dit niet door te laten gaan. De wachtrij is niet te handhaven met anderhalve meter afstand, het interactieve karakter is met de nu geldende regels niet mogelijk en er mogen vooralsnog maar 30 bezoekers binnen zijn.

Voor Monique Oost zou 2020 een afsluitend jubileumjaar worden. Het is het tiende jaar waarin zij samen met meer dan 100 vrijwilligers de organisatie voor het grootste Sinterklaasfeest van Hoogeveen zou vormen. Monique houdt het hoofd koel en zegt volgend jaar nog veel groter te willen uitpakken. ,,2020 vergeten we maar zo snel mogelijk en dan gaan we in 2021 knallen. Sinterklaas komt natuurlijk wel naar Nederland, maar zal zich in Hoogeveen in ieder geval wat minder laten zien. Maar wat er ‘s nachts allemaal door de schoorsteen valt, dat weet niemand natuurlijk…."