Maurits en Valentijn krijgen cheque van Vette Baarsje voor redden van vissen

Hoogeveen – Maurits (9) en Valentijn (10) redden een paar weken terug honderden vissen en ontvingen daarvoor de Taart van de Week van Bakkerij Mulder. Ook het Vette Baarsje zette de twee jongens deze week in het zonnetje. Ze kregen van de visvereniging een cheque die ze konden besteden bij Zaadhandel Van der Wal.

Het duo redde de vissen uit de vijver bij de Westerkim. Deze vijver wordt verdiept en daarom is de vijver nu helemaal drooggelegd. Visvereniging Het Vette Baarsje ving al meerdere karpers en snoeken uit het water, maar de kleinere visjes bleven in het water zitten. Dat ging Valentijn en Maurits aan het hart. ,,Het was anders heel zielig geweest, als we ze niet hadden gered, waren ze doodgegaan. We hebben geprobeerd om ze er allemaal uit te halen en ze naar de vijver aan de overkant te brengen.”

Een mooi doel. Dagenlang waren de heren er mee bezig. Onder de modder kwamen ze thuis, maar met een voldaan gevoel. ,,Hoeveel we er gered hebben? Ik denk honderden”, zegt Valentijn. ,,We konden niet overal bij en er lagen ook wel wat vissen dood op de kant, maar we hebben echt emmers vol naar de overkant van de straat gebracht. Sommige vissen konden we zo pakken, de andere moesten we met een schepnet vangen.”