Monique Oost opent kledingwinkel Boutique Café in café Vrienden live

Hoogeveen - Het hoofd laten zakken en op de bank gaan hangen nu corona roet in het eten gooit? Dat weigert Monique Oost. En dus opent de onderneemster die normaal gesproken de horecagelegenheden Pand 3&40 en Vrienden live runt, een kledingzaak in het pand van Vrienden live aan de Grote Kerkstraat 25: Boutique Café. „Pas maar op, ik word de nieuwe Nikkie Plessen”, grapt ze.

Toch zit er wel degelijk een serieuze ondertoon in haar verhaal. Er moet brood op de plank komen en dus is ze inventief. ,,Ik ben bang dat de sluiting van met name de natte horeca lang gaat duren. Ik vrees dat we niet voor oud en nieuw weer open kunnen. Daarom ben ik gaan zoeken naar alternatieven.”

Groen licht van gemeente

Ze plaatste kort na de persconferentie van Mark Rutte vorige week dinsdagavond een bericht op Facebook met daarbij de vraag: ‘Wat zal ik gaan doen?’ ,,Ik dacht bijvoorbeeld aan de verkoop van sieraden. Maar Pedro Kleine reageerde direct en kon mij helpen aan kleding.” Het ging sindsdien snel. Na groen licht te hebben gekregen van de gemeente, kon ze zondag op inkoop en sinds maandag prijst ze haar kleding al aan in filmpjes op Facebook. ,,Ik hou wel van gekkigheid en dat zie je terug in de filmpjes.”

Of er een nieuwe toekomst is weggelegd voor de onderneemster? „Nee, ik zie dit puur als overbrugging van een periode. Om extra inkomsten te genereren. Maar ik heb er ook wel heel veel plezier in”, bekent ze.

Stoelen en tafels aan de kant geschoven

De afgelopen dagen heeft ze de stoelen en tafels in Vrienden live aan de kant geschoven en kledingrekken ingekocht. Ook heeft ze de verlichting aangepast. ,,Verder heb ik het uiteraard zo low budget mogelijk gehouden. Voor de aankleding heb ik bijvoorbeeld spullen uit huis meegenomen.”

Boutique Café biedt volgens Monique leuke, betaalbare, vlotte kleding voor jong en oud. De kledingwinkel opent vandaag voor de allereerste keer de deuren. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. De openingstijden zijn verder: elke donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Een grote opening is in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk. ,,Maar wie tijdens de openingsdag wat koopt, krijgt een leuk presentje erbij”, belooft ze.