Vue Hoogeveen moet buffet in bioscoop sluiten

Hoogeveen - Vue Hoogeveen moest als een van de eerste bioscopen dit weekend het buffet sluiten. Dit nadat BOA’s zondag ter controle een bezoek hadden gebracht aan de Hoogeveense bioscoop. Opvallend omdat controles in bioscopen elders in het land lang niet overal dezelfde uitkomst hadden.

„Het geeft precies het probleem aan in ons land: dat er geen eensluidendheid is. De Veiligheidsregio Drenthe blijkt een van de strengste van Nederland. Terwijl wij vinden dat een buffet in de bioscoop gezien moet worden als een afhaalpunt, denkt de Veiligheidsregio Drenthe daar anders over”, geeft Kees Bilker van Vue Hoogeveen aan, die meldt dat alcoholverkoop al wel was verboden.

Het leidde tot een uitgebreide discussie tussen de Veiligheidsregio’s en de landelijke branchevereniging van bioscopen met als uitkomst dat sinds dinsdag 13.00 uur alle horeca in bioscopen voorlopig dicht moet blijven.

Inmiddels zijn klanten op de hoogte gebracht via een Whatsapp-bericht. Daarin is te lezen dat bezoekers tot heropening van de buffetten maximaal drie eigen bioscoopsnacks mogen meenemen, met uitzondering van alcohol, warme snacks of sausjes. ‘Denk aan cola, ships en popcorn’, schrijft Vue.