Familie Beerbaum geniet van dagje uit bij Attractiepark Duinen Zathe

Hoogeveen - De Hoogeveense familie Beerbaum beleefde afgelopen zaterdag een bijzondere dag bij Attractiepark Duinen Zathe. Stichting Actief Samenleven uit Pesse bood Ronald Beerbaum, zijn vriendin Kimber de Zwart en hun kinderen Lorenzo, Rafaël, Jayden en Fenna dit dagje uit aan. En dat is niet zonder reden.

Ronald en Kimber startten enkele weken geleden een crowdfundingactie om het geld voor een rolstoelbus voor Fenna bij elkaar te krijgen. Fenna s inmiddels 15 maanden en zij kwam ter wereld met ernstige hersenschade door zuurstof tekort en hersenbloedingen ‘.

Voorzitter Cor Velting van de stichting vertelt: „Soms zijn we ook betrokken bij kleine individuele wensen en daarom werd ik geraakt door een verhaal van Ronald en Kimber. Ronald is een man met een missie. Zijn doel was om 30.000 euro in te zamelen om de aanschaf van een personenbus te kunnen bekostigen zodat het jonge gezin ook in de toekomst op pad zou kunnen met een rolstoel voor Fenna. De bijna onmogelijke missie is dankzij de vastberadenheid van Ronald inmiddels geslaagd. Het doel is bereikt en de personenbus is inmiddels besteld.

Cor vertelt verder: „Ik heb op persoonlijke titel ook een financiële bijdrage gedaan. Tijdens een van de contacten met het gezin merkte ik dat door de omstandigheden binnen het gezin het vrijwel niet mogelijk was om eens met het hele gezin een dagje uit te kunnen gaan. Met deze wens ben ik aan de slag gegaan. De twee oudste zonen, Lorenzo en Rafaël wonen doorgaans bij hun moeder in Roosendaal maar in de herfstvakantie was het gezin compleet. Een mooi moment om samen met de twee andere kinderen, Jayden en Fenna een dagje op stap te gaan.”

Zaterdag was het dan zover. „De opwinding van de 3 jongens was zichtbaar toen rond 10.00 een prachtige witte limousine kwam voorrijden met achter het stuur Mirjam Geerts van Limo Service Drenthe. Dankzij een mooi gebaar van Jeroen Kolhoff en Henri Frijlink van pretpark Duinen Zathe in Appelscha was de bestemming van deze zaterdag duidelijk. Een hele dag genieten in een pretpark. Het gezelschap werd in Appelscha opgewacht door parkmanager Judith Nijkamp en onder het genot van koffie met gebak maakten de drie jonge knapen al woeste plannen over welke attracties het eerst moesten worden bezocht.”

Ronald Beerbaum: „We hebben ze de hele dag niet weer gezien. Met deze dag is een mooie wens in vervulling gegaan. We hebben een superleuke dag gehad met ons gezin ! We hebben écht genoten wat al heel lang niet mogelijk is geweest.” Rond 16.00 kwam de limo weer in Appelscha voorrijden om het gezin weer terug te brengen naar Hoogeveen.