Waar zijn deze olifantenpaadjes in Hoogeveen?

Hoogeveen - De Kunstroute Hoogeveen heeft deze zomer fotografen gevraagd om olifantenpaadjes in Hoogeveen te zoeken en te fotograferen.

‘Olifantenpaadje’ is de benaming voor een onofficieel paadje dat is ontstaan omdat mensen steeds meer gebruik er vanmaken. Ze geven het binnendoorgevoel, snijden vaak een bocht af. Tientallen foto’s van deze ‘kunstige routes’ kwamen binnen bij de Kunstroute. „Er was zelfs een fotograaf die er een ware jacht op heeft gemaakt, want deze stuurde er meerdere in”, vertelt Geert Oldenbeuving van de organisatie.

Met de fotowedstrijd wil de organisatie meer aandacht schenken aan fotografie. De 10 mooiste inzendingen, hierboven getoond, worden beloond met een afdruk op aluminium. Deze worden geleverd en gesponsord door Wilcovak. Gefabriceerd in een unieke techniek op museaal niveau.

Prijsvraag

De foto’s zijn op groter formaat te bekijken in de Tamboerpassage (voormalig pand van Taska). En wie denkt te weten waar deze paadjes in Hoogeveen te vinden zijn, kan meedoen aan een prijsvraag. Diegene die weet waar de meeste paadjes te vinden zijn wint een workshop naar keuze, bijvoorbeeld fotografie of schilderen. De locaties kunnen ingevuld worden op de pagina in de Hoogeveensche Courant van 19 oktober en deze kan tot 5 december ingeleverd worden bij Singer naaimachines of Veldman Mode in de Tamboerpassage. Daar zijn ook losse prijsvraagformulieren te krijgen.