Personeel Schildhoeve biedt helpende handen in het Jannes van der Sleedenhuis

Fluitenberg / Hoogeveen - Twaalf medewerkers van De Schildhoeve worden gedetacheerd bij als gastvrouw/gastheer op drie zorginstellingen van NNCZ (jannes van der Sleedenhuis).

"Petje af voor directeur Roeli Mossel van NNCZ, die zo snel kan schakelen en het vertrouwen aan ons heeft gegeven", zeggen Linda en Robertkoen Blokzijl opgelucht. 

Het nieuws dat de horeca opniew vier weken gesloten werd kwam hard aan. Na een fantastische laatste dag en avond was het ondernemersechtpaar even beduusd. Wat nu. "De dag erna beleefden wij in een wat vreemde, onwennige roes. Hoe nu verder? Hoelang gaat deze ellende nog duren? Gaan we het redden? En dat terwijl het jaar 2021 er zo goed voorstaat! We willen onze geboekte bruidsparen en overige gasten immers niet teleurstellen! 16 jaar geleden begonnen met bijna niets tot een volwaardig en prachtig horecabedrijf zoals het nu is. Zo hard voor geknokt. Aan het einde van de “zwarte” emotionele donderdag kwam er een telefoontje van Marco Schonewille van de gemeente Hoogeveen, met de tip om de oproep van Roeli Mossel van NNCZ bekijken. Ze had een oproep gedaan: “Horecamedewerkers, help de zorgsector”.

We waren toevallig zelf ook al een tijdje bezig om een idee uit te werken om iets voor de zorg te kunnen betekenen. Direct hebben we contact gelegd met Roeli Mossel en voor de volgende ochtend een afspraak gemaakt op het kantoor van het NNCZ.
Binnen drie kwartier konden we duidelijke afspraken maken voor het detacheren van 12 medewerkers. Dat betekent dat wij de komende periode met ons team alle gasten ontvangen die een bezoek gaan brengen aan een van de NNCZ-locaties. Een hartelijk en gastvrij welkom geven. Tevens voeren wij de controle op het desinfecteren van de handen, dragen van mondkapjes en stellen van triagevragen aan de bezoekers. Eigenlijk hetzelfde wat we bij het ontvangst van onze gasten op de Schildhoeve Buitengewoon doen. Wat we met passie doen uiteraard!"
 
Roeli Mossel, bestuurder van de NNCZ: ‘Bij de NNCZ kunnen we in deze coronatijd wel wat extra handjes gebruiken. De gevolgen van corona en het testen worden steeds zichtbaarder en voelbaarder. Er zijn steeds minder medewerkers terwijl de hoeveelheid werk toeneemt. Opnieuw wordt ook de horeca weer hard geraakt. Veel personeel komt noodgedwongen weer thuis. Wij proberen beide sectoren (zorg en horeca) samen te brengen. Niets is zo vervelend om door overmacht noodgedwongen thuis te zitten, terwijl in andere sectoren extra menskracht hard nodig is. Het is fijn dat de horeca en zorg op deze manier kan samenwerken en meer organisaties voelen deze behoefte.’
 
De ondernemers hebben bovendien afspraken gemaakt met Ronald Strijker van f GS Vloer & Gordijnshop. Daar kunnen tijdelijk twee andere personeelsleden vande Schildhoeve aan het werk. 
 

Afhaalmenu's

Het keukenteam Luuk, Robbin en Robin zullen op De Schildhoeve aan het werk blijven om voor onze gasten klaar te staan met wekelijkse afhaalmaaltijden. Iedere woensdag t/m zondag zullen zij diverse verse afhaalmenu’s gaan bereiden en uitgeven.
"Een echte win-win situatie voor alle partijen en wij houden tevens ons geweldige team bij elkaar. Want niemand kan inschatten hoelang deze  COVID-19 periode kan duren. Ons doel blijft om ook in 2021 weer met de Schildhoeve Buitengewoon te kunnen knallen en onze bruidsparen hun onvergetelijke dag te kunnen bezorgen.