Daryl Tanalepy eindigt op derde plaats in unieke zangwedstrijd Hit the Road bij SBS6

Hoogeveen - De eerste editie van de nieuwe zangwedstrijd Hit The Road bij SBS6 is afgelopen weekend met de finale afgesloten. Een unieke zangwedstrijd, waarin er onder andere in de auto werd gefilmd. Bekende sterren als Nick & Simon, Roel van Velzen, Gordon en Edsilia Rombley kropen achter het stuur met de kandidaat op de passagiersstoel. Eén van hen was Daryl Tanalepy uit Hoogeveen, die intussen woonachtig is in Rotterdam. Hij haalde het tot en met de finale, eindigde op de derde plaats en won daarmee een elektrische scooter.

Daryl kijkt terug op een leuke en leerzame periode bij Hit The Road. „Het was een toffe ervaring! Ik ben ook wel weer blij dat het voorbij is. Omdat ik al die tijd mijn mond heb moeten houden voor familie en vrienden, kwam ik in een soort ‘positieve’ sleur: je mag niks zeggen over iets heel leuks!’. Ik ben echt superblij dat ik de finale heb gehaald!”

Diezelfde familie en vrienden zaten de afgelopen zaterdagavonden gekluisterd voor de buis. Toen eenmaal de winnaars bekend werden gemaakt stond de telefoon van Daryl roodgloeiend. „Ik heb zóveel reacties gehad! Dan kom je er opeens achter hoeveel mensen jou eigenlijk kennen en betrokken zijn bij wat ik doe. Echt hartstikke leuk.”

De finale opnames waren al weken daarvoor opgenomen. Daryl kijkt met veel genoegen hierop terug. „Mijn ouders uit Hoogeveen en een aantal vrienden waren erbij. Allemaal coronaproof natuurlijk. Het zag er allemaal mooi uit. Ook de locatie was prachtig.” Tijdens het finalestuk bracht Daryl het lied 'Change Will Come' ten gehore. Vele kijkers moesten daarbij een traantje wegpinken. Daryl: „Ik ben tevreden hoe ik de liedjes heb gezongen. De woorden in het lied zijn in veel situaties toe te passen, omdat een ieder weleens met verandering te maken heeft.”

Makkelijke keuze

De keuze van de liedjes ging Daryl overigens makkelijk af. „Je maakt zelf een top-5 en in overleg met backstage-coach Babette Labeij maak je een keuze. Daar is vervolgens 'Change Will Come’ ook uit gekomen.”

Het contact met de andere finalisten verliep volgens Daryl erg goed en was er meer sprake van vriendschap dan concurrentie. „De onderlinge contacten voor en achter de schermen verliepen gedurende de repetities en opnames heel goed. We zijn allemaal zó verschillend van elkaar. Voor ons idee hadden we allemaal al gewonnen. De goede sfeer was wat mij betreft ook terug te zien in de uitzending.”

Wat Daryl heeft overgehouden aan zijn deelname aan Hit the Road zijn leuke contacten én een scooter. „Ja, die staat al twee weken bij mij thuis! Die komt erg goed uit. In een stad als Rotterdam is dat super handig. Normaal fiets ik in een half uur naar mijn werk, nu doe ik het in een kwartiertje!”

Verdere muzikale plannen

Intussen maakt Daryl verdere muzikale plannen. „Eén van de dingen die het programma mij heeft gebracht, is dat ik geïnspireerd ben geraakt om verder te werken aan eigen liedjes. Raoul, mijn bankbuddy in de auto tijdens de uitzending, deed een eigen geschreven liedje en dat heeft mij weer aangezet om verder te schrijven. Ik heb nog genoeg liedjes liggen. Dat ga ik weer oppakken. Het zijn voornamelijk Engelstalige liedjes en een paar Nederlandstalig.”

De oud-Hoogevener met Moluks bloed heeft zijn afkomst tijdens de uitzending niet echt belicht, maar geeft aan dat het wel een bron is waar hij zijn muzikaliteit uithaalt. „Moluks zijn is onderdeel van wie ik ben en mijn verhaal. Dat ik ooit een Moluks lied ga schrijven, sluit ik dus niet uit! Roel van Velzen heeft in ieder geval aangegeven dat ik altijd een beroep op hem mag doen wanneer ik dat wil. Dat is toch te gek!”