Oproep Roeli Mossel van NNCZ: ‘Horecamedewerkers, help de zorgsector’

Hoogeveen - Bij de NNCZ, waaronder meer de Jannes van der Sleedenhuizen in Hoogeveen en Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld onder vallen, kunnen ze in deze coronatijd wel wat extra handjes gebruiken. Met name horecepersoneel dat de komende weken zonder werk zit, wordt opgeroepen de helpende hand te bieden.

De gevolgen van het coronavirus en het testen worden steeds zichtbaarder en voelbaarder in de zorgsector. Er zijn steeds minder medewerkers terwijl de hoeveelheid werk toeneemt. Opnieuw wordt ook de horeca hard geraakt. Sommige restaurants gaan wederom over tot afhaal- en brengservice, maar veel personeel komt noodgedwongen weer thuis.

Twee sectoren samenbrengen

Roeli Mossel, bestuurder van de NNCZ, probeert beide sectoren (zorg en horeca) samen te brengen. „Niets is zo vervelend om door overmacht noodgedwongen thuis te zitten. Terwijl in andere sectoren extra menskracht hard nodig is. Wij doen daarom een oproep aan alle medewerkers uit de horeca om onze sector nu te helpen. Gastheerschap staat bij de horeca altijd hoog in het vaandel. Wij kunnen dat gastheerschap nu zeer goed gebruiken.” NNCZ is bijvoorbeeld dringend op zoek naar ‘tijdelijke’ medewerkers die bezoekers in de woonzorgcentra ontvangen en er voor zorgen dat deze bezoekers hun bezoek aan familie of naaste veilig af kunnen leggen. „Daarnaast mogen ook onze medewerkers deze periode wel een beetje in de watten gelegd worden met koffie, thee en lekkers. Horecamedewerkers die nu noodgedwongen thuis zitten, zouden dit in mijn ogen heel goed kunnen.”

Winwin-situatie

Dit hoeft volgens Mossel niet op vrijwillige basis. „Wij kunnen hier samen met de werkgever een overeenkomst voor maken. Zo hebben we aan beide kanten een ‘win-winsituatie’. Dus wil jij als horecamedewerker in deze periode waardevol werk wilt doen, meld je dan vooral aan op ons e-mailadres horecahelptzorg@nncz.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wat ons betreft start je liever vandaag dan morgen! ‘Samen van waarde’ is onze kernwaarde, wat zou er nu mooier zijn dat de zorg en de horeca dit samen waar gaan maken’’, zegt Mossel gedreven.