De Koffiepot is extra lang open vandaag; alle fusten moeten leeg

Hoogeveen – Ze hebben bij de Koffiepot in Hoogeveen flink wat speciaalbiertjes op de tap en die fusten wil eigenaresse Jacquelin Pastoor graag leeg hebben voordat ze de deuren van haar zaak vanaf morgen moet sluiten. Daarom roept ze iedereen via social media op om mee te helpen om de fusten leeg te maken.

Texelse Skuumkoppe, Augustijn Blond, La Chouffe Bokbier en Blond en Jopen 4-granen bokbier. ,,We hebben er nogal wat op de tap”, vertelt Pastoor. ,,Normaal sluiten we om 18.00 uur, maar vandaag niet. We blijven open zolang we mensen in de zaak hebben.”

Pastoor baalt van de sluiting. ,,Ik had gehoopt dat de restaurants open zouden mogen blijven. Alles is hier goed geregeld. We hebben alle tafels keurig op anderhalve meter afstand staan.”

Afhalen en bezorgen doen ze niet bij de Koffiepot, maar wel bij restaurant Het Boshuis in Echten. ,,Daar kunnen mensen lekkere soepen en broodjes afhalen die ze bijvoorbeeld in het bos kunnen opeten. De Koffiepot sluit gewoon de deuren en we hopen dat we over vier weken weer open mogen.”