Goud voor rookworst van Keurslager Drent

Hoogeveen - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 17 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Drent zeggen dat hij het predicaat Goud heeft gekregen

Elk jaar steekt Keurslager Drent veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. „Het is altijd weer spannend wat het eindresultaat is”, vertelt keurslager Rolph Drent.

Elk jaar gaat Keurslager Drent voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. „Zo werken we met Livar varkensvlees, pure kruiden, zonder smaakversterker en zonder gluten. Dit maakt onze rookworst tot een eerlijk en heerlijk rookworst”, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 12 tot en met 17 oktober de tweede rookworst gratis. „Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.”