Bekkenfysiotherapie bij de Leeuwerik

Hoogeveen - Na drie jaar zwoegen en zweten is Fysiotherapie de Leeuwerik een bekkenfysiotherapeut rijker.

Voor klachten in het bekkenbodemgebied kon men al terecht bij Marijke Visbeen, maar nu is ze echt officieel afgestudeerd. Ook de ingewikkelde casussen van neurologie, oncologie en transgenders zijn nu behandelingen die gegeven kunnen worden.

Onder bekkenbodemgebied vallen: moeite met ophouden van urine of ontlasting/windjes of juist ontzettend vaak naar het toilet, kost het juist heel veel moeite om te ontlasten of zijn er klachten op seksueel gebied, constant blaasontstekingen en wordt het maar niet beter.

Beste adviezen

„Ga je ermee naar de huisarts? Of naar een andere specialist? Het zijn allemaal opties, maar je kunt met deze klachten ook terecht bij de bekkenfysiotherapeut. Zij luistert naar het hele verhaal, ze probeert uit te vinden waarom de klachten niet vanzelf over zijn gegaan. Middels (inwendig) onderzoek kan ze de beste adviezen geven om op de juiste manier te trainen. Ze leert je bijvoorbeeld om meer aanspannen of juist meer ontspannen als dat nodig is. Ze leert je hoe je jouw bekkenbodenspieren als eigen laat voelen en bewuster om kan gaan met de klachten”, aldus een woordvoerder van de praktijk.

Voor meer informatie 0528-265294 of marijke@fysiotherapie-hoogeveen.nl.