Marvo Systeemplafonds bestaat twintig jaar

Hoogeveen – Marvo Systeemplafonds, gevestigd aan de Stephensonstraat 21B, bestaat twintig jaar. Het bedrijf is destijds opgericht door Martin Voorwald, die op 9 oktober 2000 voor de allereerste keer de deuren van zijn zaak opende. Hij is alleen gestart, maar inmiddels zijn er 22 medewerkers in vaste dienst. Daarnaast worden heel wat zzp’ers ingezet.

Voorwald is trots op zijn bedrijf. Terugblikkend vertelt hij echter dat het in al die jaren niet alleen maar rozengeur en maneschijn is geweest. ,,De recessie in 2010/2011 was een moeilijke tijd voor ons. Maar wij hebben er met ons team doorheen geslagen. We zijn als een familie en hebben keihard met elkaar gewerkt.” Met succes. Het gaat goed met Marvo Systeemplafonds, hoewel de coronacrisis wel weer een onzekere factor is.

Binnen- en buitenland

Het bedrijf heeft opdrachtgevers door het hele land en zelfs daarbuiten. ,,We hebben zojuist voor de tweede keer een project afgerond op Curaçao en soms zitten we in Duitsland en België. En komt er een vraag uit Tsjechië of Frankrijk, dan gaan we daar graag naartoe. Iets anders dan anders vinden wij alleen maar mooi.” Het bedrijf doet zowel grote als kleine projecten.

Twintig jaar geleden draaide het voornamelijk om systeemplafonds. Inmiddels is het werk veel breder geworden. De ondernemer legt uit: ,,Zo plaatsen we bijvoorbeeld volglazen wanden en deuren, wat we indien gewenst combineren met stucwanden. Ook kunnen we de led-verlichting erbij verzorgen. Kortom, wij richten complete kantoorverdiepingen in.”

Madrid

Het 12,5-jarig bestaan werd gevierd met het personeel in Madrid. Een dergelijke trip is momenteel onmogelijk. Dit keer is het gebleven bij een bedrijfsfilm en fotoshoot met het personeel. ,,Maar als deze lastige tijd voorbij is, dan wordt het 20-jarig bestaan ongetwijfeld alsnog gevierd”, belooft Voorwald.