Hollandscheveld beloont zichzelf tegen CSVC

Hollandscheveld - Op het kunstgrasveld werd zaterdagmiddag een prima overwinning behaald met als hoogtepunt de 100e treffer van Robin Bijl in het eerste elftal van Hollandscheveld.

Kansen benut

De thuisploeg begon voortvarend en het was Strijker die in de openingsfase twee messcherpe voorzetten afleverde. Helaas kon Everts niet profiteren. De gasten lieten zich niet zomaar terugdringen en zij bleven voetballende oplossingen zoeken. Na een geweldige aanval over Kiers, Snippe en Everts gaf de diep gestuurde Hagen een perfecte voorzet af, maar de vingertoppen van de keeper van CSVC brachten redding. Ook CSVC deed wat terug in aanvallend opzicht en een afstandsschot ging net naast. Een gevaarlijke voorzet van de gasten ging voorlangs het doel van Vos. In de omschakeling was het Snippe die de verdediging van CSVC eruit liep en een voorzet afleverde bij Everts, maar laatstgenoemde werd teruggefloten vanwege buitenspel. Een vrije bal van Koopman leverde slechts een corner op, maar deze werd niet omgezet in een kans. Het was de Jonge die de wedstrijd openbrak. Bij zijn afstandsschot ging de keeper van CSVC in de fout en was de 1-0 een feit. Vlak voor rust de volgende gevaarlijke aanval van de thuisploeg. Hagen werd diep gestuurd en zijn bal op Everts zou de 2-0 betekend hebben, ware het niet dat Hagen onterecht werd afgevlagd voor buitenspel.

Wel passie, geen doelpunten

Hoewel er na rust veel strijd en passie in de wedstrijd gelegd werd van beide kanten vielen er in het eerste kwartier weinig kansen te noteren. De eerste mogelijkheid was voor de gasten toen een scherpe voorzet ternauwernood naast het doel van Vos ging. Een snelle counter via Snippe en Everts, maar de Jonge kon net niet bij de scherpe voorzet. Het daaropvolgende schot van Strijker ging naast. Even later was het Everts welke Strijker diep stuurde en Snippe een niet te missen kans aanbood, maar met een uiterste reflex kon de keeper van CSVC redding brengen. Daarna was het CSVC wat de thuisploeg terugdrong, maar de verdediging onder leiding van Mol gaf geen krimp. De enige 100% kans van CSVC werd formidabel onschadelijk gemaakt door Vos. Waar Span en Blokzijl hun tegenstanders weinig ruimte gaven, probeerden de voorwaartsen van CSVC het met afstandsschoten. Vos bleek een te groot obstakel deze middag. Het was Vos die met een snelle uittrap Bijl aan het werk zette en diens poging was te machtig voor de keeper van CSVC waardoor de 2-0 eindstand op het bord kwam te staan. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg.