VVAK wint ruim van Erica’86

Alteveer/Kerkenveld VVAK heeft de thuiswedstrijd tegen Erica’86 met overtuigende cijfers gewonnen, en met vlagen van goed voetbal stond het met rust 3-1 en prijkte er na negentig minuten een verdiende 7-1 als eindstand op het scorebord.

Scherpe start VVAK

VVAK begon scherp aan de wedstrijd en ging met goed voetbal meteen op zoek naar het doel van de tegenstander. Dit resulteerde in de eerste minuut al in een grote kans. De voorhoede spelers van VVAK hadden het vizier nog niet op scherp staan en misten enkele opgelegde kansen. In de negende minuut was het echter wel raak en wist Erik Sieders het Erica’86 net te vinden en op aangeven van Dyon Bruins liet hij de 1-0 aantekenen op het scorebord. VVAK kon echter niet lang genieten van de voorsprong want drie minuten later stond de stand weer gelijk. Een wilde trap naar voren van Erica’86 speler Marvin Trip werd door keeper Tim Stille verkeerd beoordeeld. Het door een regenbui spekgladde veld kreeg de bal veel vaart en stuitte over de keeper het doel in. De keeper deed nog zijn uiterste best om de bal voor de doellijn te keren maar hij gleed met bal over de doellijn. Dit was tevens het enige serieuze werk dat de doelman van VVAK te verwerken kreeg. Net als VVAK kon nu Erica’86 maar een paar minuten genieten van de gelijke stand want Dyon Bruins kon met een kopbal de voorsprong weer herstellen: 2-1. Hierna speelde het spel zich vooral af op de helft van Erica’86. Hierbij ontstonden er voor VVAK meerdere doelkansen. Er moest echter gewacht worden tot de 39ste minuut waarin Erik Sieders uit een voorzet van Joran Botter de 3-1 scoorde ruststand.

VVAK blijft bovenliggende partij

Ook na rust was VVAK de bovenliggende partij en dit resulteerde in de 50ste minuut in 4-1 dit was de derde treffer van de dag van Erik Sieders. Na een uur spelen liet de voor Dennis Overgaauw ingekomen Robbin Zomer de 5-1 aantekenen op het scorebord. De stand gaf nogal wat frustratie bij spelers van Erica’86 en door het voortdurend geven van aanmerkingen op de leiding kreeg Andy Hof zijn tweede gele kaart. Erik Sieders van VVAK wist na deze overtal situatie nog tweemaal te scoren en zo een totaal vijf doelpunten in deze wedstrijd te scoren. Dat na de 7-1 een speler van Erica’86 na een gemene, overbodige overtreding direct rood kreeg was het laatste te vermelden wapenfeit. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Alcides uit Meppel op het programma, aanvang 15:00 uur.

Man van de wedstrijd: Erik Sieders

Opstelling VVAK: Tim Stille, Danny Kreuze, Remco Benjamins, Mathijs Drent, Remco Kat (Marc Padding), Dylan Meinen, Erik Sieders, Vincent Drent, Dennis Overgaauw (Robbin Zomer), Joran Botter, Dyon Bruins( Gerjan Kamphuis).

Gerard Zwiers