Lachyoga Drenthe sponsort Koopman op pad

Hoogeveen - Oprichter en eigenaar Rob Pot van Lachyoga Drenthe uit Hoogeveen sponsort sinds vorige week Koopman op pad met Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer.

De goedlachse Pot kan zich prima vinden in de manier waarop Koopman op pad zich profileert. Met een lach en stuk humor weet Roelof Koopman hoe hij op ludieke wijze zijn ‘slachtoffers’ weet te benaderen.

Inmiddels is Rob Pot 8 jaar gecertificeerd lachyoga-docent. Hij is gespecialiseerd in lachyoga voor kinderen, ouderen in bejaarden- verzorgingshuizen, particulieren en ook geeft hij presentaties voor bedrijven.

Lachen zonder reden

Vaak wordt lachen geassocieerd met moppentappen of het maken van een grap, dat is absoluut niet zo volgens Pot. „Lachyoga is lachen zonder reden. Ook al ben je in mineur, chagrijnig, verdrietig, er komt altijd weer een moment dat er gelachen kan worden. Het maakt een stofje vrij, endorfine, een gelukshormoon, dat maakt je blij, vrolijk enzovoort. We zeggen vaak dat lachen gezond is. Wat niet iedereen weet, is dat dit ook wetenschappelijk bewezen is. Naast fysieke voordelen heeft lachen ook sociale voordelen. Het versterkt het groepsgevoel, waardoor het bijvoorbeeld succesvol ingezet kan worden bij pestgedrag. Wat ook wetenschappelijk bewezen is, is dat mensen met kanker erg veel baat hebben bij lachyoga. Ook dit is uit onderzoek vastgesteld. Met lachyoga profiteer je van de fysieke en sociale voordelen van lachen.” Lachyoga is in 1995 ontwikkeld door de Indiase dokter Madan Kataria. „Zelf heb ik al vaak gezien wat lachyoga met mensen doet. Erg fascinerend om te zien. Lachen ontspant, verbetert de weerstand, verhoogt het herstellend vermogen, maakt vitaal, traint de gezichtsspieren, masseert de inwendige organen, verbindt, helpt te relativeren, verhoogt de creativiteit en geeft een positieve uitstraling”, somt Pot op.

Wekelijkse videorubriek

Koopman op pad is een wekelijkse videorubriek met tal van onderwerpen binnen de gemeente Hoogeveen en directe omgeving. Wekelijks op de zaterdag rond 19.00 uur komt er een nieuwe aflevering die te zien is via www.koopmanoppad.nl of het YouTube-kanaal Met Koopman op pad en alle bijbehorende Facebookpagina’s. Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer zijn de initiatiefnemers van deze inmiddels populaire videorubriek. Het begon zo’n drie jaar gelden als een grap van Roelof en Peter maar kreeg al snel een serieuze vorm. Eerst was het zoeken naar onderwerpen, maar inmiddels is het ‘plannen’.

Roelof doet voornamelijk de presentatie, liefst in het Drents, Peter is van de camera’s en de montage en Henk is de opname-assistent en fotograaf van het team. Naast het maken van een serieus product beleven deze heren ook veel plezier aan hun uit de hand gelopen hobby. Mede hierdoor zijn ze zo blij met sponsors als Rob Pot met zijn lachyoga.

www.lachyogadrenthe.nl