Autobedrijf Wemmenhove bestaat 75 jaar

Zuidwolde - Dit jaar bestaat Autobedrijf Wemmenhove 75 jaar. Het bedrijf aan de Meppelerweg 3 in Zuidwolde laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Eigenaar Rutger Wemmenhove trakteert zijn klanten op kortingsbonnen voor de carwash en voor onderhoud.

Rutger: „Natuurlijk vraagt deze tijd om een andere aanpak. Samen hebben wij een boekje gemaakt met 75 jaar Wemmenhove in vogelvlucht. Daar zijn we enorm blij mee. Voor iedere liefhebber ligt dit leuke herinneringsboekje klaar.”

Grondlegger

In 1945 begon het avontuur. Willem richtte, op 26-jarige leeftijd, het bedrijf op. Het bedrijf groeide en breidde uit met nieuwe vestigingen. Eind jaren 50 was Wemmenhove dealer van onder meer Skoda, Morris, NSU, DKW en Audi. En later de merken Austin-Rover, Mercedes, Honda en Peugeot. Eind jaren tachtig werd het tijd voor opvolging. Drie zonen van Willem, Jan, Harm en Gerard, namen de garages in Hoogeveen, Zuidwolde en Meppel over. Harm bleef in Zuidwolde en richtte zich meer op de ‘vrije handel’ in occasions en schadeherstel. De passie voor auto’s zit ook bij Rutger, zoon van Harm, in de genen. In 1997 begon hij als verkoper, hij nam uiteindelijk in 2004 het bedrijf over en kocht het bedrijfspand in 2010.

Rutger verwelkomt eenieder graag aan de Meppelerweg 3. Hij vertelt: „U kunt er terecht voor een grote diversiteit aan occasions, aan- en verkoopbemiddeling van zowel occasions als een nieuwe auto of bedrijfswagens, APK, reparatie en onderhoud, autoverhuur, auto-lease, carwash en professionele carcleaning.