VCG verliest van beter voetballend Alcides

Meppel VCG heeft vandaag haar derde competitiewedstrijd van dit seizoen verloren. In een wedstrijd zonder publiek stapte Alcides terecht met drie punten van het slechte kunstgrasveld. VCG dat Dinand Post door een schorsing en Joey Kikkert door ziekte moest missen liep het grootste gedeelte van de wedstrijd achter de feiten aan.

In de eerste vijftien minuten kwam Alcides al een paar keer gevaarlijk voor het doel van de uitstekend keepende Sander v.d. Sleen. Iedere keer nog zonder resultaat. Maar na twintig minuten kwam Alcides op 1-0 door een voorzet vanaf de rechterkant binnen te schieten. Vijf minuten later had VCG de stand gelijk kunnen trekken, maar Stefan Ottens miste de strafschop die gegeven werd na een overtreding op Jan Benjamins. Verder in de eerste helft was Alcides de veel betere partij en kon VCG hier weinig tegenover stellen. De concentratie was er niet: veel “simpele” ballen gingen vaak mis en hierdoor kwam VCG niet in hun spel. Gelukkig voor VCG kwam de tegenstander voor de rust niet meer tot scoren. Dit was vooral te danken aan Sander v.d. Sleen die meerdere goede reddingen moest verrichten. Een 1-0 ruststand was het gevolg.

In de tweede helft kwam VCG beter uit de verf. Wat niet wil zeggen dat ze de betere ploeg waren, maar bij vlagen kwamen ze er toch goed uit. Met twee hele grote, identieke kansen voor Levi Dekker. De eerste keer schoot hij hem in de handen van de keeper en de tweede keer ging de bal over de goal. Alcides kwam nog eenmaal tot scoren en zo kwam de eindstand van 2-0 op het scorebord. We kunnen wel zeggen dat Alcides mee zal doen om de prijzen in deze vijfde klasse. Een goed voetballende ploeg met veel snelheid. Een vervelend incident voor Alcides was de val van een speler op het kunstgras, waarbij hij zijn arm brak. VCG wil hem vanaf deze kant sterkte wensen met het herstel.

Volgende week speelt VCG thuis tegen Steenwijkerboys, die dit seizoen goed begonnen zijn. De kans voor VCG om de eerste driepunter te scoren!

Man van de wedstrijd: Sander van der Sleen

Harjo van der Valle