Dames Olhaco lijden eerste nederlaag

Hoogeveen De dames van Olhaco hebben haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. In een lege sporthal verloor Olhaco met 1-3 van Donitas 3. De wedstrijd kende een zeer opmerkelijk scoreverloop. Na een 0-2 achterstand kwam Olhaco in de derde set sterk terug via 25-13. In de vierde set gaf Olhaco een 12-8 voorsprong weg en kreeg last van een enorme inzinking: 15-25.

Sterk begin thuisclub

Olhaco had twee keer gewonnen en Donitas 3 had twee keer verloren. Dat zei niets, want in de eerste twee sets dicteerden de studenten uit Groningen de partij. Olhaco begon de wedstrijd met Margit Habing, Dyonne Kroezen, Dorien Wobben, Susan Otten, Cheyanne Werkman, Lisanne Coelingh en libero Lisanne van der Sleen. Olhaco begon zeer sterk aan de wedstrijd. Margit Habing zorgde mede door een sterke opslagserie voor een 8-3 voorsprong. Daarna stokte het energieke spel van de thuisclub en langzamerhand nam Donitas 3 de wedstrijd in handen. Na 12-11 nam Donitas 3 het initiatief en liep uit naar 12-17. Olhaco moest er hard voor werken om de bal op de Groningse grond te krijgen, terwijl de gasten daar minder moeite mee hadden. De eerste set ging via 20-25 naar Donitas 3.

Olhaco blijft onder druk gezet

Ook in de tweede set kwam Olhaco in dezelfde opstelling niet onder de druk van de gasten uit. Bij 2-8 bracht trainer Veldscholten Delisa Nijstad voor Dorien Wobben in de ploeg. Donitas was op alle fronten beter dan de thuisclub. Verdedigend stond Donitas goed en aanvallend maakte Olhaco te veel fouten. De gasten beschikten over meer slagkracht en wonnen de tweede set overtuigend met 16-25.

Olhaco vecht zich terug

In de derde set ging de trainer van Donitas 3 wisselen en mede daardoor kantelde de wedstrijd in derde set. Veldscholten wisselde ook en bracht spelverdeelster Cj Reijs voor Margit Habing in de ploeg. Na 6-6 nam Olhaco een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. CJ Reijs speelde een goede set en de aanvalsters Susan Otten en Lisanne Coelingh kwamen meer aan scoren toe. Olhaco stelde zich veel beter in op de aanval van Donitas 3 dat steeds meer fouten ging maken. De thuisclub pakte de derde set overtuigend met 25-13 en dat beloofde wat voor de vierde set.

Knotsgekke vierde

Deze set zal Olhaco zich nog lang heugen waarschijnlijk gezien het knotsgekke scoreverloop. Olhaco startte vol goede moed en leek goed op weg bij een 12-8 voorsprong. Wat er daarna gebeurde zal zelden vertoond zijn op een volleybalveld. Bij 13-13 kreeg Olhaco een dubieus punt tegen en daarna kreeg Olhaco last van een ongekende inzinking. De ploeg grossierde ineens in fouten en gaf de wedstrijd onnodig weg. Olhaco scoorde nog drie punten, terwijl Donitas 3 in het zadel geholpen werd en maar liefst zeventien keer scoorde. Daardoor ging de hoop op een vijfde set voor Olhaco in rook op en moest de ploeg genoegen nemen met een punt.

Olhaco-Donitas 3 (20-25, 16-25, 25-13, 15-25)

Reinier de Boer