Dubbele kwartjes van Klok: bezuinigingstip aan gemeente én alle Hoogeveners

Hoogeveen – Een bezuinigingstip geven aan de gemeente Hoogeveen, die op zwart zaad zit? Ewout Klok doet het met liefde, zegt hij met een grijns.

En dus dook de ‘Lekkerbijklok’-auto woensdagavond op voor het raadhuis. Daar werden met een mal op de grond pal voor het bordes twee kwartjes gespoten. Verwijzend naar de actie die nog de hele maand oktober loopt bij het tankstation aan de Schutstraat: dubbele kwartjes van Klok bij een tankbeurt van minimaal 25 euro.

Voor alle Hoogeveners

Maar het is ook een tip voor alle Hoogeveners en dus verschenen op diverse plekken in Hoogeveen de kwartjes op de grond. ,,Zie het als een gratis tip van ons aan iedereen om te bezuinigen. Normaal gesproken krijg je bij een tankbeurt van minimaal 25 liter 1 kwartje voor de wasstraat. In oktober geven wij er twee. Dat betekent dat je bij 125 liter al een gratis wasbeurt ter waarde van 8 euro ontvangt”, legt de ondernemer uit.

Dat de kwartjes ook voor het gemeentehuis opdoken was een knipoog van Klok naar de gemeente, die het financieel momenteel zwaar heeft en op heel veel terreinen stevig moet bezuinigen. Dat raakt ook de burger. Niet voor niets schrijft Klok bij de aankondiging van de actie op Facebook en Instagram onder meer #wijgeventerug #bezuinigingsadvies #kloktober.

Ludieke actie

Of het is toegestaan dit soort uitingen op de straat voor het gemeentehuis te spuiten? Klok haalt zijn schouders op. ,,Het is een ludieke actie. En soms moet je dingen niet vragen, maar gewoon doen.”