Spannende dagen breken aan voor theater De Tamboer: ‘Zijn wij van cultureel belang of niet?’

Hoogeveen - Spannende dagen breken aan voor theater De Tamboer na de persconferentie van maandagavond. Mag het theater de komende weken plaats bieden aan dertig mensen of mag De Tamboer verder in de huidige situatie (180 mensen per voorstelling met inachtneming van de RIVM-maatregelen)? Directeur Pieter-Bas Rebers weet het antwoord nog niet en hoopt van harte op het laatste.

Premier Rutte zei in de persconferentie dat voor 'zalen met een groot cultureel belang' uitzonderingen kunnen worden gemaakt op de coronaregels door veiligheidsregio's. Marco Out is voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe en weet nog niet welke instellingen in Drenthe daarvoor in aanmerking komen.

,,Er is veel onduidelijkheid. We krijgen al veel telefoontjes met de vraag wat dit betekent voor het weekend. Voor ons is het nu de vraag: zijn wij van cultureel belang of niet? Mocht dat niet goed uitpakken, dan zetten we een flinke stap terug. Voor het weekend krijgen we bericht en hoe eerder we het weten, hoe beter.”

Over de financiële situatie kan Rebers niks zeggen. ,,Dat hangt af van de beslissing van de veiligheidsregio. Het is afhankelijk van wat mag en wat niet mag. Een ding weet ik wel: we komen er wel weer door.”