Sparen voor historische Hoogeveense plaatjes bij Albert Heijn Offerein

Hoogeveen – Grote kans dat er de komende tijd een ware ruilmanie gaat plaatsvinden in Hoogeveen. Albert Heijn Offerein heeft in samenwerking met de Historische Kring Hoogeveen een prachtig plakboek samengesteld: Historisch Hoogeveen.

Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgen klanten van de Albert Heijns in de Nije Nering en in de Weide een zakje met vier stickers. Sinds maandag zijn het boek en de stickers verkrijgbaar. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma nam afgelopen vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.

Bijzonder moment

Een bijzonder moment, want Klijnsma is zelf oud-Hoogevener en was ontzettend blij met het boek. ,,Ik herken ontzettend veel van toen ik klein was”, vertelt ze tijdens de presentatie die plaatsvindt bij Albert Heijn Offerein in de Nije Nering. ,,Er is altijd al een mooie dynamiek tussen mensen in Hoogeveen en ik denk dat dit als een wervelwind gaat. Er zullen veel mensen zijn die dit boek willen hebben en willen sparen voor de plaatjes. En als je dat wil, dan ga je ruilen.” Klijnsma is trots op de ondernemer. ,,Door dit soort acties zie je dat Albert Heijn midden in de samenleving staat. Je kunt gewoon een supermarkt runnen, of ook gewoon wat extra’s doen voor de samenleving.”

‘Historie leeft in Hoogeveen

Henri Offerein bedacht het plan een tijd terug en nam contact op met de Historische Kring Hoogeveen. ,,Historie leeft in Hoogeveen. Ik merk gewoon dat veel mensen bezig zijn met geschiedenis. Daarom ben ik in actie gekomen en zijn we zeven maanden geleden begonnen met het samenstellen van het album. Wat bergt deze vereniging prachtig materiaal. Ik heb mijn ogen uitgekeken toen ik daar op bezoek was. We hebben een selectie gemaakt en daardoor is dit boek ontstaan. In andere steden liep deze actie ontzettend goed en ik denk ook dat het in Hoogeveen een rage wordt.”

Naast Klijnsma kreeg ook Johann Bisschop, voorzitter van de Historische Kring Hoogeveen, een boek uit handen van Offerein. Voor de Historische Kring was dit een geweldige klus. ,,Toen Henri bij ons kwam lieten we deze kans niet voorbij gaan. Wat is er nou mooier voor een historische kring om een plakboek samen te stellen. We komen net van een bezoek aan de Historische Kring in Meppel en daar heb ik geleerd dat we nog veel meer dynamiek in Hoogeveen kunnen toepassen. Dat is dan het mooie van zo’n initiatief. Henri, jij hebt een wens en wij hebben een doelstelling en als je die bij elkaar brengt kun je een geweldig product maken. Dat is ons ook gelukt.”

Veenmol

Klijnsma bleek ook lid te zijn van de Historische Kring Hoogeveen. ,,De kring is toch ook betrokken bij de Veenmol? Daar ben ik lid van”, vertelt ze. ,,Dan bent u lid van de Historische Kring Hoogeveen”, zegt Johann Bisschop lachend. ,,De Veenmol is het tijdschrift dat we uitgeven en we hebben wel eens een enkele keer dat onze penningmeester aan het einde van het jaar iemand moet opbellen om te zeggen dat de contributie nog niet is betaald. Dan zegt Barry: ‘u hebt de contributie van de Historische Kring nog niet betaald’. Daar ben ik geen lid van, zegt diegene dan. Wanneer hij dan vraagt of de persoon lid is van de Veenmol is het een volmondig ja. Het blad van onze vereniging is eigenlijk het paradepaardje waar de hele vereniging om draait.”

En daar is dan nu het historische plakalbum bijgekomen. ,,Er ligt zoveel materiaal bij de vereniging. Mocht dit een succes worden, dan kan het maar zo zijn dat er een vervolgboek komt”, vertelt Offerein.

Sinds deze week is het boek verkrijgbaar bij de vestigingen van Albert Heijn in de Weide en in de Nije Nering. Het boek is gratis te verkrijgen met de bon die afgelopen woensdag bij de Hoogeveensche Courant gevoegd was. Tevens zijn daar de eerste vier plaatjes te vinden. 

Wie de bon niet in de bus heeft gehad, kan deze krijgen bij de servicebalie in beide vestigingen van de Albert Heijn.