Voorzitter HZVV: 'We zullen moeten snijden in de kosten, maar vallen niet zo maar om'

Hoogeveen - Geen publiek bij de wedstrijden en de sportkantines dicht. „Het is voor de clubs erg”, weet voorzitter Henk de Jong van HZVV, „maar we moeten ook kijken naar het waarom. En daar hebben we ons naar te voegen.”

 

Diverse sportclubs uit de wijde regio kregen afgelopen tijd te maken met clubleden die positief testten op corona. Ook HZVV. De Jong: „Twee jeugdleden en een trainer. Ze hebben het niet op de club opgelopen en hebben direct aan de bel getrokken. Ik ben heel blij met de snelle acties van de trainer, de ouders en de jeugdcommissie. Uit voorzorg hebben we afgelopen weekend drie jeugdwedstrijden verplaatst en hebben hierover heel transparant gecommuniceerd binnen de club.  Gelukkig zijn twee van hen al weer beter.”

De maatregelen hebben zeker ook financiële gevolgen voor de club, maar het is niet zo dat HZVV er direct van omvalt. „Onlangs hebben we de begroting vastgesteld en daar al rekening gehouden met minder inkomsten. Dat betekent dat we moesten snijden in kosten. Denk aan dat extra kopje koffie, een keer minder met de bus weg, beter kijken of afgeschreven spullen zoals kleding toch nog een jaar mee kan.”

Overleg met vv Hoogeveen en De Weide

Geen publiek bij wedstrijden klinkt makkelijker dan dat dit in de praktijk is. „Er mag wel staf bij, maar wie valt daar onder? Het betekent ook je organisatie herpositioneren. We hebben een kleine coronadenktank en die gaat hierover overleggen. Verder steken we samen met vv Hoogeveen en De Weide de koppen bij elkaar, zodat we op een lijn zitten.”

Streamen? 

Ook is het (nog) niet duidelijk of pers bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. De Jong geeft voorzichtig aan dat wordt gekeken naar de mogelijkheid om wedstrijden live te streamen. „Dat onderzoeken we, maar ik beloof niets”, drukt hij op het hart.