Barbershop leasa verhuist naar nieuwe locatie

Hoogeveen - Van zijn hobby zijn beroep maken; Jai Leasa deed het. En met succes, want vanaf 8 oktober verhuist Jai zijn succesvolle barbershop naar een nieuw onderkomen aan de Kanaalweg. Daar krijgt hij een plek in het Sportpaleis.

Al zolang Jai zich kan herinneren is hij bezeten van het barbiersvak. Barbier; een zeer oud beroep dat bij de Egyptenaren al in hoog aanzien stond. De naam is afgeleid van het Latijnse barba, dat baard betekent. De barbier houdt zich bezig met het scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren. En daarnaast natuurlijk ook met het vak van herenkapper.

Barbiersopleiding

Twee jaar geleden besloot Jai letterlijk werk te maken van zijn hobby. Hij volgde de barbiersopleiding aan de Drents Barberacademy; de enige officiële barbiersopleiding van het Noorden. De opleiding, die een jaar duurt, rondde hij met succes af. Jai opende in 2019 een parttime barbershop in het pand van de Telefoondokter aan het Haagje en combineerde het ondernemerschap met een driedaagse werkweek bij zijn werkgever.

Nu is dan het moment aangebroken om te verhuizen naar een nieuwe locatie. „Barbershop Leasa groeit, ik heb meer ruimte nodig om het barbiers vak echt goed uit te kunnen oefenen en mijn klanten te kunnen ontvangen. Deze ruimte krijg ik binnen de muren van het Sportpaleis”, aldus de trotse Hoogeveense ondernemer.

De openingstijden: Elke donderdag en vrijdag (van 10 tot 21.00 uur) is de Barbershop geopend. Jai werkt alleen op afspraak.