Bork, Olijslager en Miron strijden om Drentse bedrijventitel

Meppel/Hoogeveen - Bork Sloopwerken uit Stuifzand, verfgroothandel Olijslager uit Emmen en Miron Violetglass uit Hoogeveen doen dit jaar een gooi naar de prestigieuze titel Drentse Onderneming van het Jaar 2020.

Eigenlijk is de finale dit jaar een Hoogeveens feestje: Bork en Miron zijn gevestigd in de gemeente Hoogeveen terwijl Olijslager vergevorderde plannen heeft om het hoofdkantoor te verhuizen naar Hoogeveen, waar op Buitenvaart een nieuw onderkomen zal worden gerealiseerd.

Ruim 150 Drentse bedrijven besloten dit jaar aan de competitie mee te doen. Van die 150 bleven tien bedrijven over. Zij streden maandagavond in het Drenthe College in Assen om een plek in de finale, 24 november in schouwburg Ogterop in Meppel.

De competitie beleefde haar start op ongeveer het moment dat Nederland in intelligente lockdown ging. De organisatie van Drentse Onderneming van het Jaar besloot in het voorjaar de wedstrijd toch door te zetten. De gedachte dat ondernemers wel wat anders aan hun hoofd hebben, ten spijt. ,,Het kan voor ondernemers ook een steun in de rug zijn in een moeilijke tijd”, zei voorzitter Martin Schoonheim in het voorjaar.

Woorden die gedeputeerde Henk Brink, ook erevoorzitter van Drents Onderneming van het Jaar, maandag bekrachtigde. ,,Juist nu is het van belang dat goed ondernemerschap bovenkomt.”

Na tien pitches waarin innovatie, opleiden en duurzaam veelgehoorde termen waren, oordeelde de jury dat Bork, Olijslager en Miron mogen bepalen wie de titel overneemt van Avitec uit Nieuw-Buinen, winnaar in 2019.