Twee werelden komen bij elkaar

Hoogeveen - Hoe een nummer uit de Disneykraker Tarzan kan leiden tot een bijzondere, muzikale samenwerking?

Nou, je heet Francesco Daniels en je ziet en luistert op jonge leeftijd die film en raakt bezeten van het nummer. Je stuurt jaren later, om precies te zijn op 17 september vorig jaar, een e-mail naar het management van Bert Heerink met de vraag of je misschien aan meneer Heerink wat tips mag vragen hoe je dat nummer goed kunt zingen.

Vanaf toen ging het snel. „Via mijn management kreeg ik de vraag of ik tijd wilde maken voor een telefoongesprek met Francesco Daniels, een jonge man (24 jaar) uit Papendrecht die met zijn ProjectD een complete Disneyshow ging spelen in theater de Bussel in Oosterhout”, vertelt Heerink. „En natuurlijk doe ik zoiets graag. Het is toch ook bijzonder dat er na zoveel jaar nog belangstelling is voor de film en dat specifieke nummer dat ik, op verzoek van Phil Collins, mocht inzingen voor de Nederlandse versie van de film Tarzan.”

‘We Want More’

Na het gesprek volgde een uitnodiging voor het bijwonen van de show en ook daaraan gaf Heerink gehoor. De avond ervoor stond hij met Sticky Fingers in Luxor Rotterdam, dus de combinatie was gauw gemaakt. Toen vervolgens Francesco deelnam aan het succesvolle programma ‘We Want More’ bij SBS6 waren de rollen omgedraaid. Bert Heerink volgde Francesco, die het tot aan de halve finales schopte.

En nu is er dan de première van de eerste theatershow van Francesco; ‘I want more’ in Papendrecht op 9 oktober in theater de Willem en Bert Heerink is er al gast graag bij. In 2 nummers zal hij acte de presence geven. Maar dan moet er wél goed en serieus gerepeteerd worden. Twee werelden bij elkaar brengen. Francesco nam er graag de moeite voor om naar Hoogeveen te komen.