Jarige Hoogevener geeft cadeau aan Speel-o-Theek

Hoogeveen - Frank Roffel uit Hoogeveen is vorige maand 65 jaar geworden. In plaats van cadeaus voor zichzelf vroeg hij zijn gasten een vrijwilige bijdrage voor de Speel-O-Theek.

„Omdat ik musicus ben en in de jaren 80 van de vorige eeuw zijdelings betrokken ben geweest bij de oprichting van de Speel-O-Theek heb ik twee keyboards met toebehoren aangeschaft.”

Muziekcollectie

„De Speel-O-Theek in Hoogeveen bestaat al bijna 43 jaar en heeft ongeveer 4500 stuks speelgoed. Met de twee nieuwe keyboards is onze muziekcollectie weer mooi uitgebreid”, vertelt voorzitter Harry Baalman van de Speel-O-Theek.

Muziek promoten bij kinderen

„Wij zijn uitermate content met de nieuwe keyboards en de insteek van Frank Roffel om muziek in Hoogeveen te promoten. We vinden het zelfs zo’n mooi initiatief dat we hebben besloten om onze muziekinstrumenten meer onder de aandacht te brengen. De keyboards nemen we snel op in de uitleen en we hopen dat veel kinderen hierdoor aangezet worden tot het maken van muziek. Verder hopen wij ons muziekleermethode het Ludo-systeem weer nieuw leven in te blazen. Dit is een voorloper van het systeem wat de Josty Band gebruikt.”