Valse competitiestart voor De Weide

Hoogeveen De Weide is er in haar openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen de Knickerbockers, niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. Tegen de studenten uit Groningen liepen de groenwitten tegen een teleurstellende 2-3 nederlaag aan.

Debuut van Tiggelaar

De Weide trainer Smid had een basisplaats ingeruimd voor Lars Tiggelaar, die hiermee zijn debuut maakte in het eerste elftal. De gasten startten bijzonder voortvarend en drongen De Weide in een defensieve rol. In de vierde minuut was er al een gevaarlijk moment door een vlammend schot van Remco de Haas dat rakelings naast ging. De thuisploeg liet zich ook niet onbetuigd en zo ontspon zich een boeiend en enerverend duel. In de tiende minuut een schot van Stellingwerf dat rakelings over het doel van doelman Hemmes ging. Na een kwartier spelen kwamen de gasten op voorsprong. Na een voorzet was het Mitchel Luchtenberg die zijn eigen doelman passeerde en hiermee de 0-1 op het scorebord liet zetten.

Veerkracht

De Weide toonde veerkracht en nam ook meer het initiatief. Dit leidde in de éénentwintigste minuut tot de gelijkmaker via Joost Bosma, na een prima voorzet van Jasper Strijker. Beide ploegen namen na de hectische beginfase was gas terug, wat leidde tot weinig kansen aan beide zijden. Even later een aanval van de gasten door het centrum. Leidsman Stundebeek zag in de buiteling, binnen de beruchte lijnen, van TKB aanvoerder de Haas een strafschop. Het presentje werd door de gasten dankbaar uitgepakt en bracht de stand via Mark Oostra op 1-2. Door Vaatstra kregen de gasten in de 35e minuut nog een prima mogelijkheid, maar doelman Hemmes stond zijn mannetje. Vervolgens nog een prima kans voor De Weide. Na een fraaie combinatie tussen Bosma en Tiggelaar, was het laatstgenoemde die rakelings naast schoot. Vlak voor rust was er een dot van een mogelijkheid voor de De Weide. Bosma legde de bal prima breed, maar helaas was het Ronkes die rakelings naast schoot. Met een 1-2 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee.

Slordigheidje

Na de rust kwam een ongewijzigd De Weide het veld op. Na een prima actie van Bosma kwam de bal bij Ronkes en deze schoot beide ploegen weer op gelijke hoogte. Na slordig balverlies bij De Weide binnen de eigen zestien meter kreeg TKB de bal op een presenteerblaadje. Dit buitenkansje werd door Oostra benut: 2-3. De Weide had in deze fase moeite om tot een goede opbouw te komen. De gasten zetten vroeg druk en hielden de groenwitten ver van het doel. Met een dubbele wissel trachtte trainer Smid de dreigende nederlaag te voorkomen. Na een prima actie van Verbeek kwam de voorzet op Mulder, maar diens schot ging rakelings naast. Even later kwam Benjamins nog binnen de lijnen voor Bosma. Even later een uitstekende aanval van de groenwitten. Na een voorzet kopte Benjamins in, maar de bal werd nipt door de Knickerbockers defensie tot corner verwerkt. In de absolute slotfase nog een vrije trap op de rand van de voor de thuisploeg. De inzet van Luchtenberg spatte helaas op de lat uiteen. In de slotfase nog een aandringend De Weide, maar de gasten wisten de drie punten vast te houden. Eindstand 2-3.

Man van de wedstrijd: Tim Mulder

Klaas van der Laan