Tiendeveen stelt teleur tegen WVV

Tiendeveen Na een gelijk opgaande wedstrijd waarin Tiendeveen voor rust een licht overwicht kende viel op slag van rust een treffer van WVV binnen. De mannen van trainer Marco Reitsma toonde zich een vriendelijke gastheer, want in het eerste kwartier na de hervatting scoorde WVV tot vier keer toe. Toen de kruitdampen opgetrokken waren stond er een 3-5 score in het boekje bij goed leidende scheidsrechter René Annen uit Hoogeveen. Lichtpuntje is, dat Ismaël Ucan op de weg terug is hij liet meteen zijn klasse zien door de derde treffer van Tiendeveen binnen te bogen.

Voor WVV schoot Thomas Mollema het eerste kansje vanaf randje strafschopgebied hard over bij doelman Sander Lubbers. Kadir Tangor probeerde twee minuten later voor Tiendeveen WVV doelman Jasper Riemersma te verschalken maar die greep goed in. Yusuf Ucan zag daarna zijn inzet rakelings naast vliegen. Na 23 minuten had Bugra Cetin bijna succes voor Tiendeveen maar hij mikte net naast bij de verre hoek. Tijmen de Vries bracht redding voordat de rappe Salih Fathi kon afronden. Na 38 minuten knalde Roy van de Veen van afstand hard op de deklat bij Sander Lubbers. Drie minuten later nam Ruthger Gort een hoekschop ineens op zijn schoen maar ook nu ketste de bal via de deklat over. Vervolgens mocht Thomas Mollema ongehinderd een voorzet met het hoofd zo maar binnen knikken wat de 0-1 ruststand betekende.

Doelpunten festijn

Na rust werd het een waar doelpunten festijn, want al na twee minuten lag ook nummer twee voor de gasten in het net door Tom van Aalst die met het hoofd de eerste hoekschop binnen knikte. Tiendeveen wist drie minuten later al de aansluitingstreffer binnen te knallen door Kadir Tangor. Vier minuten later was het al weer 1-3, want opnieuw was Mathijs Mollema die op doelman Lubbers strandde maar de wegspringende bal werd door Marc Drenth binnen geschoven. Een minuut later schoot Bugra Cetin de bal bij de eerste paal in het zijnet. WVV ging beter met de kansen om. Mathijs Mollema strafte een fout van Lubbers af door de slecht weg gestompte bal tegen het nylon te schuiven (1-4). Toen een minuut later Mollema opnieuw de bal onder Lubbers door binnen schoot leek Tiendeveen kansloos. Met nog een half uur op de klok bleef de thuisclub aandringen om de stand een beter aanzien te geven. In de 71ste minuut werd Kadir Tangor binnen het strafschopgebied van WVV onderuit gelopen wat een strafschop opleverde die Justin Lunenborg onberispelijk binnen schoot. Vervolgens werd Ismaël Ucan gebracht. Vier minuten na zijn eerste minuut in deze competitie had de topschutter van vorig seizoen zijn doelpunt al weer binnen geboogd. (3-5). De mannen van Reitsma gingen nu alle risico’s nemen en gooiden alle ballen zo snel mogelijk het vijandelijke doelgebied in. Er kwam geen verandering meer in de stand ook al omdat WVV in de counter slecht met hun kansen omgingen. In de slot minuten had Tiendeveen de druk er op maar WVV de kansen maar Salih en de ingewisselde Sewbaransingh verzuimden om de wedstrijd definitief op slot te schieten. Eindstand: 3-5.

Man van de wedstrijd: Kadir Tangor

Rudy Kleine