Engelse wedstrijd prooi voor Hollandscheveld

Hollandscheveld Strijd, passie en doelpunten waren de ingrediënten op ‘de Oosthoek’ en het publiek had ogen te kort om alles te volgen.

Nauwelijks was het publiek binnen de hekken of Lutten stond op een 0-1 voorsprong. Miscommunicatie in de achterhoede was de oorzaak dat F. Altena keeper Vos simpel wist te passeren.. Het was Strijker die de bal achter de verdediging legde van de gasten en Hagen leverde een voorzet af op Snippe welke de 1-1 scoorde. De spelers van Hollandscheveld legden heel veel energie in de wedstrijd en joegen de gasten op over het hele veld. Het was Everts die druk zette op de achterhoede en keeper van Lutten. Mulder schrok hier zo van dat Everts de 2-1 in het doel kon glijden. Even later was het Strijker die een voorzet gaf en Hagen bekroonde zijn prima spel met een kopbal die doel trof (3-1). Nog binnen het half uur had Hollandscheveld de gasten op een onoverbrugbare achterstand kunnen zetten, maar pogingen van Everts en Snippe werden door Mulder onschadelijk gemaakt. Het was aan de andere kant F. Altena die zwak verdedigen en niet goed ingrijpen van Vos afstrafte en de aansluittreffer scoorde (3-2). Nog voor rust kregen Strijker, Everts en Snippe kansen. Vooral de kans van Strijker, die na een prachtige aanval over links door Everts vrij voor het doel werd gezet, had een treffer op moeten leveren.

Wie na rust te lang in de kantine bleef miste misschien wel de mooiste aanval van de middag. Over rechts wisten Everts en Hagen elkaar te vinden en het was de mee opgekomen Snippe die Mulder kansloos liet (4-2). Dat F. Altena lastig af te stoppen was bleek toen hij weer vrij op het doel van Vos kon koppen, maar dit keer was de keeper de baas. De Jonge stuurde Everts weg, maar 1 op 1 met Mulder lukte het hem niet de vijfde te scoren. Dat Lutten terugkwam in de wedstrijd kon de thuisploeg zich aanrekenen. Slecht verwerken van een diepe bal zorgde er voor dat Weekamp keeper Vos voor de derde keer wist te passeren (4-3). Een vrije bal van Everts werd met de hak verlengd door Hagen, maar via een verdediger ging de bal net naast. Na wederom een mooie aanval stuurde Strijker ploeggenoot Everts weg. Zijn eerste poging strandde op keeper Mulder en de rebound schoot Everts op de lat. Uiteindelijk was het in de 90e minuut de diep gestuurde Strijker die Mulder passeerde en de 5-3 eindstand aantekende en daarmee de winst veiligstelde.

Man van de wedstrijd: Jeroen Everts

Wim Stout