KVZ te sterk voor HHV

Zutphen De wedstrijd startte wat later, omdat er geen scheids aanwezig was. Toen het veld compleet was kon de wedstrijd beginnen. Na 30 seconden kwam HHV gelijk op voorsprong met een afstandsschot van Birgit. KVZ kwam gelijk met weerwoord en scoorde in de eerste aanval ook een doelpunt. Binnen vijf minuten keek HHV tegen een 4-1 achterstand aan. HHV kreeg veel kansen maar deze werden niet goed afgemaakt. Het uitverdedigen ging goed en er werden veel ballen teruggepakt waardoor ze nog een keer konden aanvallen. Na een stand van 6-2 vroeg trainer/coach Rick Duinkerken een time out aan. “Kom op mensen koppie er bij houden we hebben toch niet 100 km gereden om hier te verliezen”, was zijn oproep. Gelijk na de time out wisten de heren van KVZ een doelpunt te maken. HHV bleef knokken om weer terug te komen. Het spel van HHV begon er beter uit te zien ze wisten een aantal keer te scoren, maar KVZ ook. Met een 9-5 score en nog acht minuten te spelen dacht een heer van KVZ even een grote mond te hebben tegen zijn coach. Dit vond de coach niet correct dus hij werd gewisseld. KVZ wist er nog een paar doelpunten uit te halen voor de rust. KVZ en HHV gingen de rust in met een stand van 11-5.

In de rust bleef trainer/coach Rick Duinkerken bij zijn oproep van de time-out: “Koppie er bij en niet balen als er iets niet goed gaat. We blijven door knokken tot de bal in het andere vak is of dat er gescoord is.”

Aan de kant van de ploeg van Rick Duinkerken werd er een wissel ingebracht. Janique kwam er in voor Estelle. Door het goede werk van het aanvallende vak kreeg Corneel een strafworp mee en scoorde deze natuurlijk. HHV kreeg weer goeie moed. Door een paar foutjes in het verdedigende vak kreeg KVZ twee vrijeballen achter elkaar. Deze werden er echter niet in geschoten. HHV wist deze ballen niet te vangen dus KVZ kon door met aanvallen. Ook HHV kreeg een vrije bal en Jarno maakte met één hand een heel mooi doelpunt. KVZ bleef maar door scoren en HHV raakte steeds verder achter (17-7). KVZ kreeg ook nog eens twee strafworpen mee en beiden werden ook in scoren omgezet. Hiermee liep KVZ steeds verder uit. Het aanvalsvak bleef goed door knokken en Estelle kon er een doorloop bal uit halen en deze scoorde ze ook. Na het fluitsignaal werd Birgit gewisseld voor Gerana. HHV kreeg nog wat meer doelpunten tegen. Jarno wist nog een bal te scoren vanaf de middenlijn op twee voetjes. Met nog een minuut op de klok weet KVZ nog een doorloopbal te scoren. De eindstand werd zo: 22-11.

HHV 2 start volgende week thuis om 14.00 uur tegen NKC’51 3

HHV 1 start volgende week thuis om 15.30 uur tegen VZK/DIO/Donkerbroek/ ODIS 1

Rian de Boer