VVAK start met overwinning

Alteveer/Kerkenveld VVAK heeft in de thuiswedstrijd tegen tegenstander FC Assen de punten thuis weten te houden. Na een uitstekende eerste helft werd de thee opgezocht met een 1-0 voorsprong. Na negentig minuten stond er een 2-0 uitslag op het scorebord in het voordeel van VVAK.

Voor de gastheren was dit de eerste competitiewedstrijd omdat vorige week de uitwedstrijd bij Bargeres niet doorging in verband met corona besmettingen. Assen daarentegen begon de eerste wedstrijd met een klinkende 9-0 overwinning. De mannen van trainer Rolf Drent waren daarom gewaarschuwd voor koploper FC Assen. De bezoekers begonnen dan ook meteen met druk zetten op de VVAK defensie. Een vlammend schot van A. Hut ging echter ruim over de goal van Tim Stille. Maar VVAK nam rap het initiatief over. Een voorzet van Dennis Overgaauw werd door iedereen gemist en ook een solo van Joran Botter belandde in handen van keeper Damhuis. In de veertiende minuut kwam VVAK op voorsprong. Een knap schot van Dylan Meinen werd door medespeler GerJan Kamphuis van richting veranderd waardoor keeper Damhuis volkomen kansloos was en dat betekende dus de 1-0. Enige minuten later een mooie aanval over meerdere schijven met kopballen van Erik Sieders en Dijon Bruins, maar geen goal. Ook Dennis Overgaauw had zijn vizier niet op scherp staan en schoot naast de goal. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor A. Hut en C. Trijbels. Vlak voor de pauze was het Dijon Bruins die werd vrijgespeeld en een levens grote kans wist te verprutsen. Beide teams zochten de thee op met 1-0 ruststand in het voordeel van VVAK.

Assen kwam uitstekend uit de kleedkamer met vloeiende aanvallen. Het was aan keeper Tim Stille te danken dat de nul op het scorebord bleef staan. In een tijdsbestek van tien minuten moest hij maar liefst drie keer schoten pareren van achtereenvolgens Levi Nieuwenhuis, Cuneyt en Thomas Kooij. Zoals zo vaak in het voetbal viel de goal echter aan de andere kant. In de 56e minuut was het Vincent Drent die goed voorzette op Dijon Bruins. Zijn schot belandde op de vuisten van de keeper en in rebound was het de rappe Erik Sieders die de bal voor het intikken had en dat betekende 2-0. Beide teams gingen hierna wisselen en het spel werd er niet beter op. In de 76e minuut was er poeier van Dijon Bruins die net rakelings over de goal vloog. Enige minuten later op randje zestien een vrijetrap voor Assen. Het schot van Abdel Ayman werd een prooi voor keeper Stille. Na negentig minuten stond er met name door de werk- en vechtlust een verdiende 2-0 uitslag op het scorebord in het voordeel van VVAK. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys, aanvang 17.00 uur.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Mathijs Drent, Danny Kreuze, Vincent Drent, Dylan Meinen, Joran Botter, Erik Sieders, Gerjan Kamphuis,(60 Remco Kat), Dijon Bruins, Dennis Overgaauw (80 Marco Jonkman).

Man van de wedstrijd: Tim Stille

Henk Timmerman