‘Ik denk dat veel mensen het zingen gemist hebben’ - Unity0528 houdt kerkdiensten in sporthal van Het Activum

Hoogeveen - Er kan in Hoogeveen komende zondag weer gezongen worden tijdens een kerkdienst. Unity0528, onderdeel van stichting 24/7Hoogeveen, houdt zondag een dienst in de sportzaal van Het Activum. De ruimte is hoog genoeg en de ventilatie optimaal en daardoor kunnen ruim 350 mensen hun geloof weer belijden. Het is de eerste in een reeks van zeven diensten.

De volgende diensten zijn op 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december en deze worden ook allemaal gehouden in Het Activum.

Verschillende locaties

De diensten zouden eerst plaatsvinden op het plein bij de Tas (tegenover De Tamboer) en nu dus in Het Activum. In eerste instantie was er een kerkdienst gepland, maar nu zijn het er meer. Organisatoren Ronalt Vrieling, To Prins, Ronald Otten en Wietse van der Hoek zijn ontzettend blij dat ze in de grote sporthal de diensten kunnen houden. „Mooi overdekt en dan hoeven we ook geen rekening te houden met het weer. Binnen iets organiseren heeft ook minder voeten in de aarde dan buiten. Wanneer we het buiten zouden doen, zouden we dranghekken en dergelijke moeten hebben”, vertelt Ronald Otten. „We zijn echt blij dat het is gelukt, want in deze tijd iets organiseren is erg lastig.”

Hetzelfde idee

Ronalt, Wietse, To en Ronald liepen rond met hetzelfde idee en via via kwamen ze met elkaar in contact. ,,Stichting 24/7 heeft als doelstelling om kerken dichter bij elkaar te brengen, het woord van God te brengen en te evangeliseren. To en ik kerken in de Ichthuskerk en daar organiseerden wij samen altijd ontmoetingsdiensten, maar zolang we in deze coronatijd zitten, is dat niet mogelijk. En ik vind dat die diensten wel moeten draaien om ontmoeting. In eerste instantie wilden we het in de zomer organiseren, maar we waren te laat met het aanvragen van de vergunning. Daarom zochten we naar een alternatief en die hebben we gevonden.”

Er is met inachtneming van de eisen, gesteld door het RIVM, plek voor ruim 350 personen. ,,De sporthal is enorm. We wilden eerst ruim 500 mensen een plek geven, maar de eerste dienst houden we in overleg met de gemeente op 350. Er wordt gezongen en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik denk dat veel mensen dat hebben gemist, want velen gaan juist met plezier naar de kerk om het zingen. Het is een uiting van je geloof en van je gevoel. We zingen samen met een band songs van onder meer Opwekking en Hillsong. De eerste keer wordt de muziek verzorgd door een samengestelde band onder leiding van Dave van Room. De spreker is komende zondag dominee Wietse van der Hoek van Beth-El. Iedere dienst laten verschillende muzikanten van zich horen en zijn er andere sprekers. De rode draad door de diensten heen is eenheid.”

Veel zin in

De organisatoren hebben er ontzettend veel zin in. „Het is leuk om naartoe te werken en ik ben benieuwd wat het teweeg brengt. Het zou mooi zijn als bezoekers dit als een prachtige herinnering hebben aan deze tijd.”

De toegang is gratis en de dienst begint om 15.00 uur. Reserveren is verplicht en kan via 24-7hooge veen.nl.